П42 Игри
Физични Игри
П42 Игри

Играй Физичната Игра Онлайн

Назад Игри Пъзели по физика Физични Свойства Физични Сили Игри Мозайки по Физика Игри със Структури и Части Онлайн Игри за Мерни Единици Физични Игри с Коли Физични Игри за Сравняване Онлайн Учебни Класни Игри Физични Игри със Стрелба Онлайн Игри за Оръжия Игри за Електричество Тестове по Физика Забавна Физика за Деца Забавна Физика за Студенти Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

Урок за скачени съдове със забавна образователна онлайн игра по физика.

"Скачени Съдове" е безплатна онлайн игра с нива на знание, за динамика на флуидите. Стрелба по колби с флуиди за да се напълнят 7 скачени съда с различна форма. Малка забавно-образователна игра със стрелба за настолни компютри и лаптопи, която може да се играе и в уеб браузър. Образователното Табло по физика включва 6 вида колби, с които да се играе. Играта е част от Интерактивната Физична Работилница - образователни инструменти.

Този интерактивен урок, може да отговори на някои от следните въпроси:
  • Какво е скачен съд?
  • Водата запазва ли еднакво ниво в скачени съдове?
  • Има ли значение формата на съда при скачените съдове?
  • Как действат еднакви флуиди в скачени съдове?
Скачени Съдове картинка

г г


р р

Как се играе Скачени Съдове.

Задачата на тази игра е да запълнят свързаните съдове с течност. За да направите това, на рафтовете в горната част на екрана ще се пявяват 6 вида отвари, съдържащи различни вещества. Трябва да се прицелите и да улучите колбата за да я счупите и да разлеете веществото в свързаните съдове от най-левия контейнер. Ако играта се използва за учене, учителят чете текста от секция "Тема на Урока", докато децата се опитват да улучат колбите.

Постижения:
Да знаете какво е скачен съд.
Трудност: Ниска.
При победа, играчът получава +1 Ниво на Знание.
Версията за изтегляне(най-долу на страницата) включва изпълним файл за Уиндоус с локални Нива.

Скачени Съдове екран

а а

й й

Тема на урока: Скачени Съдове.

Тази забавна игра за стрелба е лесен преглед на принципа на запълване на скачени съдове. Играта е предназначена за учене по време на игра. Всички скачени съдове, напълнени с еднакви течности, ще поддържат едно и също ниво в свързаните контейнери. Този феномен на физиката често се използва в нашето ежедневие, без дори да го знаем. Например, водата в тръбите, които използваме за пиене, миене и душ всеки ден, е част от една голяма система от скачени съдове на целия град и водната кула, която се намира в по-висока градска точка. Сега можете да престанете да се чудите откъде идва налягането в мивката, за да може водата да излезе. В тази игра има 6 вида отвари, съдържащи течности или газове, които правят различни неща.

1. Ако счупите синята колба ще разлеете вода. Водата ще отиде до съседните съдове и ще ги напълни малко.

2. Ако счупите червената колба ще разлеете някакъв сок. Влизайки в контейнера, той ще се разбърка и ще промени цвета на течността.

3. Ако счупите жълтата коолба ще разлеете киселина. В тази игра киселината просто ще върне едно ниво на течността назад.

4. Ако счупите зелената колба ще разлее тиня, замърсявайки течността. В реално свързан съд това може да наруши равното ниво на течността.

5. Ако счупите черната колба ще се разлее живака, замърсявайки въздуха в игралната зала. Ако счупите 4 живачни отвари, губите играта.

6. Ако счупите лилавия колба ще освободи малко въздух, обръщайки ефекта на живачната колба.

Вода колба png
Сок колба png
Киселина колба png
Слуз колба png
Живак колба png
Въздух колба png
Сок колба png
Вода колба png

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следва картинка

 
Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри