Планета 42 Хедър
table games

Планетата на Знанието: Планета 42 (Gamemorph) - П42 Игри

Planeta42.com e свободен забавно-образователен сайт създаден през 2014 г. На него са поместени уникалните Gamemorph колекционерски игри, тестове и пъзели, които могат да се използват за изучаване и изследване на интересна и полезна информация, за науката и природата. Освен това те са лесни за използване в часовете като инструменти на учителя, интерактивни уроци, учебни упражнения и забавни домашни работи. Сайтът и игрите са направени за достъпно забавно образование и вдъхновение към знанието. Нивата на знания остават до преинсталиране на браузъра. Всички игри са кратки флаш приложения, които работят на среден клас настолни компютри, лаптопи, таблети и някои мобилни устройства с инсталиран флаш плейър.

Планета 42 е официален издател на Gamemorph игрите, които:

- се разработват на два езика, за да достигнат повече хора;

- включват картинки и анимации, което привлича вниманието;

- наблягат на интерактивността, което гъделичка съзнанието;

- могат да се използват за справки и референции, което е полезно за порастналите;

- могат да се използват за оценяване, което може да помогне в Образованието;

- представят знания, по забавен, интерактивен начин;

- не изискват много време за игра(освен някои по-сложни);

- не изискват супер компютри за да се играят;

- не изискват инсталация или регистрация;

- и са безплатни за игра онлайн или за изтегляне.

team frame

table games
Планета 42 Екип.

Ogo
Ого (Ogiwon) - Творец Изследовател. Учител по ИТ. Програмист. Гейм Гуру. Тестер.

Momo
Гечо - Изследовател. Библиотекар. Тестер.

Vesko
Веско - Изследовател. Графичен Дизайн. Тестер.

Lin
Лин - Изследвоател. Хардуерна Поддръжка. Тестер.

Nik
Ник - Изследвоател. Журналист. Фотографии. Тестер.

Gabi
Габи - Изследовател. Фотографии. Тестер.

Здрави и красиви с Ели
Ели - Изследовател. Библиотекар. Тестер.

Lily
Лили - Изследовател. Тестер.

Zdravko
Здравко - Мениджър. Стриймър.

Главната цел на екипа е да се събира широк спектър от интересни или полезни знания и да прави малки онлайн игри с тези знания. Не претендираме за абсолютна точност на данните. Игрите са създадени за забавно обучение и игра със знанието и може да се отклоняват или да добавят нещо към реалното знание. Планета 42 е любителски университетски проект за разработка и публикуване на безплатни учебни игри онлайн, включващ образователни игри по предмети, интерактивни помагала за в клас, интерактивни тестове с готови оценки, пъзели по учебни планове, интерактивни образователни дъски, забавни упражнения към уроци, работни листи, занимания за домашна работа и други онлайн учебни приложения. Сайтът се поддържа от реклама.
team frame


s s
Планета 42 Концепция
o o

h h

Планета 42 "Gamemorph" игрите имат няколко основни характеристики. Тези характеристики могат да изглеждат глупави или необичайни, но те правят P42 играта различна и уникална от другите игри в интернет пространството. Първо, те трябва да имат образователна стойност, включително интересни и / или полезни данни или информация. Второ, те трябва да имат повече снимки и пиктограми, отколкото текстове. Много образователни игри, както обикновено, имат много текстове. При P42 игрите, играчът ще трябва да свърже картина с малко количество данни, което е по-лесно. Трето, те не трябва да отнемат повече от 5 минути, за да се спечелят. Дългите игри са по-добри, но времето също е ценно. Тъй като P42 се опитват да вдъхновяват любопитството и не толкова да настояват за знанието, те са по-скоро като мост за индивидуалния интерес на всеки човек. Много от игрите могат да бъдат съставени в една по-голяма игра с вътрешни нива, но по този начин информацията, която е интересна за един човек, може да не е на разположение, когато лицето се нуждае точно от това. В една от бъдещите фази на разработката на планетата 42 ще пуснем приложение, което може да се изтегли само за обучение, където всички индивидуални игри ще бъдат в една игра. Четвърто, те трябва да бъдат достъпни онлайн. Има много технологии за създаване на онлайн игри. Тъй като светът винаги е в движение и се развива, историята показва, че технологиите са склонни да бъдат заличени. Така че правенето на играта да е достъпна онлайн е достатъчно трудно.

ПРЕЗЕНТАЦИИ
ppt Power Point презентация на проекта Електронно Игрилище(EN)
Knowledge Level Games Presentation Образователни Игри 2016 Power Point Презентация (EN)
Knowledge Level Games Presentation Образователни Игри 2017 Презентация (EN)
Knowledge Level Games 2016 PDF Образователни Игри 2016 PDF (EN)

ПРОЕКТИ ПО 7МА РАМКОВА ПРОГРАМА
pdf4 ПРОЕКТ - 4 страници

НАУЧНИ ПУБЛИКАЦИИ В РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ
pdf3 Публикацийка - Оценяване 24.02.2007 (BG)
pdf2 Публикацийка - Образователни Технологии 01.03.2007 (BG)

pdf1 Доклад 2008 - Математически Игри 15.05.2008 (EN)

o o

i i
Около Тиквата скрити предмети
n n


blogspot.com Gamemorph - Facebook P42 on Facebook P42 on Pinterest P42 on Linked In P42 on Stumbleupon P42 on Reddit P42 on VKontakte P42 on Odnoklassniki P42 on Tumblr П42 Plusedno П42 bgsocial П42 elada П42 today-bg П42 nakafe П42 id.capital П42 dnevniche П42 socialdude
- Add bg - Balastra -

up Arrow