П42 Игри
Игри по Информационни Технологии
П42 Игри

Играй ИТ Играта Онлайн

Назад Мозайки Тестове с Картинки Компютърни сНауки Игри Компютърни Технологии с Игри Забавни Софтуерни Игри Забавни Хадуерни Игри Класни Игри ИТ Игри с Карти Аркади Срочни Тестове Пъзели Информатика 6 Клас игри и тестове 7 Клас игри и тестове 8 Клас игри и тестове 9 Клас игри и тестове 10 Клас игри и тестове Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

Интерактивна История на Твърдите Дискове.

"Еволюция на Твърдите Дискове" е безплатна онлайн игра с нива на знание с която да Подредете типовете твърди дискове по година, скорост и размер на съхранението. Забавна образователна игра за изучаване на свойствата и свързването на твърди дискови устройства през годините. Учебна игра по ИТ, подходяща за онлайн уроци и интерактивни обучения. Безплатна онлайн игра. Хардуерни игри. Интерактивно упражнение към тема: Дискови Носители, Урок 4 за 8 клас по Информационни Технологии.

Тази забавна учебна игра включва следните етапи на еволюция:
  • 1956 - IBM 350 Disk File - 5MB - скорост на трансфер 8,800 символа в секунда.
  • 1980 - SCSI HDD - 20 MB - скорост на трансфер 1.25 мегабайта в секунда
  • 1990 - ATA(IDE) HDD - 340 MB - скорост на трансфер 5 MB/s
  • 2000 - SATA HDD - 80 GB - скорост на трансфер 150 MB/s
  • 2010 - SATA 3 HDD - 2 TB - скорост на трансфер 270 MB/s
  • 2015 - SSD SATA - 120 GB - скорост на трансфер 3.3 GB/s
  • 2019 - NVMe M.2 SSD - 512 GB - скорост на трансфер 4.4 GB/s
Еволюция на Твърдите Дискове картинка

г г


р р

Как се играе Еволюция на Твърдите Дискове.

Има 7 снимки на различни видове твърди дискове в горната част на екрана. Влачете и ги пуснете на квадратчето с правилната година. Подредете всички 7 HDD правилно за да спечелите играта.


Постижения:
Да знаете свойствата на HDD и да вземете +1 Ниво на Знание
Трудност: Лесна.

Еволюция на Твърдите Дискове екран

а а

й й

Тема на урока: Еволюция на Твърдите Дискове.

Търговското използване на твърди дискове (HDD) започва през 1957 г., с доставката на производствена система IBM 305 RAMAC, включително дисково съхранение на IBM Model 350. Най-ранните дискове били използваеми само в защитената среда на център за данни. По-късните поколения прогресивно достигаха до фабрики, офиси и домове, в крайна сметка ставайки повсеместни.

През 80-те години на миналия век, в епохата на миникомпютъра, когато се въвеждаха персонални компютри. Производители като DEC и Hewlett-Packard продължават да произвеждат съвместими с миникомпютър твърди дискови системи, тъй като индустрията изисква по-голямо съхранение. Въпреки това, към края на 80-те, твърдите дискове са били стандартни за всички, но най-евтиният компютър и дискети се използват почти единствено като транспортни носители. HDD продължават да намаляват с въвеждането на 3,5-инчовия форм-фактор в средата на десетилетието със среден размер от 20 MB и SCSI прикачен файл.

През 1990-те години, въпреки че има редица нови участници, участниците в индустрията продължили да намаляват общо до 15 през 1999 г. Първата версия на това, което сега се нарича интерфейс ATA / ATAPI, е стандартизирана през 1994 г. и обикновените твърди дискове са 340 MB съхранение и 5 MB скорост на трансфер.

SATA беше обявена през 2000 г., за да осигури няколко предимства пред по-ранния PATA интерфейс, като намален размер и цена на кабела (седем проводника вместо 40 или 80), естествена смяна на горещо, по-бърз пренос на данни чрез по-високи скорости на сигнала и по-ефективен трансфер чрез протокол на опашка за I / O (по избор).

Основата за базирани на флаш SSD дискове, флаш памет, е изобретена през 1980 г., но честото използване започва в края на 2010-те.

Сега технологиите се развиват бързо, тази игра ще бъде актуализирана след 5 години.


п42 п42


Коментари (Блогър)

Изтегли

Назад Горе Следва

 
Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри