П42 Нови Образователни Игри П42 Забавни Образователни Игри П42 Постигнати Нива на Знание
s s

Планета 42 Екип.

Ogo
Огиуон - Творец Изследовател. Учител по ИТ. Програмист. Гейм Гуру. Тестер.

Valka
Валка - Учител по БЕЛ. Изследовател. Тестер

Momo
Грета - Изследовател. Библиотекар. Тестер.

Vesko
Веско - Изследовател. Графичен Дизайн. Тестер

Gale
Галка - Артист. Изследовател Тестер

Lin
Спек - Хардуерна Поддръжка. Изследвоател. Тестер

Nik
Ник - Изследвоател. Журналист. Фотограф. Тестер

Gabi
Габи - Изследовател. Фотограф. Тестер

Eli
Ели - Изследовател. Библиотекар. Тестер

Lily
Лили - Изследовател. Тестер

Главната цел на екипа е да събира широк спектър от интересни или полезни знания и да прави малки онлайн игри с тези познания. Не претендираме за абсолютна точност на данните. Те са създадени за забавно обучение и игра със знанието, за да вдъхновяват любопитство и любознателност. Много от игрите са направени директно по теми от Уикипедия. Планета42 и Gamemorph игрите са любителски университетски проект за разработка и публикуване на безплатни учебни игри онлайн, включващ образователни игри по предмети, интерактивни помагала за в клас, срочни тестове с готови оценки, пъзели по учебни планове, интерактивни образователни дъски, забавни упражнения към уроци, работни листи, занимания за домашна работа и други образователни дейности. Сайтът се издържа от реклама. За игрите се приемат дарения:


o o

Планета 42 EN Планета 42 ES Планета 42 DE Планета 42 CN Планета 42 BG Планета 42 HI Планета 42 JP
s s

Планета 42 Концепция

o o

s s

Планетата на Знанието: Планета 42 (Gamemorph) - П42 Игри.

Planeta42.com e свободен забавно-образователен сайт създаден през 2014 г. На него са поместени уникалните Gamemorph колекционерски игри, които са кратки пъзели, викторини и аркадни игри с повишаване на Нивото на Знания. Игрите могат да се използват за изучаване и изследване на интересна и полезна информация за науката и природата. Те също са лесни за използване в класове като инструменти за учители, интерактивни уроци, учебни упражнения и забавни домашни работи. Сайтът и игрите са създадени за достъпно и забавно образование и вдъхновение за знания. Те са безплатни и не се изисква регистрация. Нивата на знания остават до преинсталиране или смяна на браузъра. Всички игри са кратки приложения без инсталация, които работят на средни настолни компютри, лаптопи, таблети и някои мобилни устройства.

Планета 42 е официален издател на Gamemorph игрите, които:

- се разработват на два езика, за да достигнат повече хора;

- включват картинки и анимации, което привлича вниманието;

- наблягат на интерактивността, което гъделичка съзнанието;

- могат да се използват за справки и референции, което е полезно за порастналите;

- могат да се използват за оценяване, което може да помогне в Образованието;

- представят знания, по забавен, интерактивен начин;

- не изискват много време за игра(освен някои по-сложни);

- не изискват супер компютри за да се играят;

- не изискват инсталация или регистрация;

- и са безплатни за игра онлайн или за изтегляне.


o o

s s
o o

s s

Планета 42 "Gamemorph" игрите имат няколко основни характеристики. Тези характеристики могат да изглеждат глупави или необичайни, но те правят P42 играта различна и уникална от другите игри в интернет пространството. Първо, те трябва да имат образователна стойност, включително интересни и / или полезни данни или информация. Второ, те трябва да имат повече снимки и пиктограми, отколкото текстове. Много образователни игри, както обикновено, имат много текстове. При P42 игрите, играчът ще трябва да свърже картина с малко количество данни, което е по-лесно. Трето, те не трябва да отнемат повече от 5 минути, за да се спечелят. Дългите игри са по-добри, но времето също е ценно. Тъй като P42 се опитват да вдъхновяват любопитството и не толкова да настояват за знанието, те са по-скоро като мост за индивидуалния интерес на всеки човек. Много от игрите могат да бъдат съставени в една по-голяма игра с вътрешни нива, но по този начин информацията, която е интересна за един човек, може да не е на разположение, когато лицето се нуждае точно от това. В една от бъдещите фази на разработката на планетата 42 ще пуснем приложение, което може да се изтегли само за обучение, където всички индивидуални игри ще бъдат в една игра. Четвърто, те трябва да бъдат достъпни онлайн. Има много технологии за създаване на онлайн игри. Тъй като светът винаги е в движение и се развива, историята показва, че технологиите са склонни да бъдат заличени. Така че правенето на играта да е достъпна онлайн е достатъчно трудно.

ПРЕЗЕНТАЦИИ
ppt Power Point презентация на проекта Електронно Игрилище(EN)
Knowledge Level Games Presentation Образователни Игри 2016 Power Point Презентация (EN)
Knowledge Level Games Presentation Образователни Игри 2017 Презентация (EN)
Knowledge Level Games 2016 PDF Образователни Игри 2016 PDF (EN)

ПРОЕКТИ ПО 7МА РАМКОВА ПРОГРАМА
pdf4 ПРОЕКТ - 4 страници

НАУЧНИ ПУБЛИКАЦИИ В РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ
pdf3 Публикацийка - Оценяване 24.02.2007 (BG)
pdf2 Публикацийка - Образователни Технологии 01.03.2007 (BG)

pdf1 Доклад 2008 - Математически Игри 15.05.2008 (EN)


o o

s s

Около Тиквата скрити предмети

o o

up Arrow
Планета 42 Игри 2024 | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Блог | Безплатни Игри | Смартфон Игри | Графики | Рисунки | Видео Игри | Светът на Котките | Колекционерство | Филмови Скици | Приключенска Книга | Добави URL