П42 Игри
Химични Игри
П42 Игри

Играй Видове Пластмаси Пъзел Онлайн

Назад Химични Учебни Пъзели Учебни Химически Игри с Карти Химични Викторини за Елементите Учебни Игри за Периодичната Таблица Класни Игри по Химия Химически Викторини Химични Онлайн Игри за Деца Химични Онлайн Игри за Студенти Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.п42 п42

Интерактивни Видове Пластмаса.

"Видове Пластмаси Пъзел" е малка игра с нива на знание, в която да подредите видовете пластмаси на правилните химични формули. Забавна образователна игра за изучаване на химичната структура и приложенията на различни видове пластмаси. Учебна игра по химия, подходяща за онлайн уроци и интерактивни обучения. Безплатна онлайн игра.

Тази забавна учебна химична игра включва следните пластмаси:
  • Полиамиди (PA) или (Найлони) - (CHNO)n - влакна, четина за четки за зъби, тръби, въдица. Найлон 66 - (C12H22N2O2) n
  • Поликарбонат (PC) - (C15H16O2)n - компакт дискове, очила, защитни щитове, прозорци за сигурност, светофари и лещи.
  • Полиестер (PES) - (C10H8O4)n - влакна и текстил. - влакна и текстил. Предени заедно с естествени влакна, за да се получи плат с лъскави свойства.
  • Полиетилен (PE) - (C2H4)n - широк спектър от евтини приложения, включително торбички от супермаркети и пластмасови бутилки.
  • Полипропилен (PP) - (C3H6)n - капачки за бутилки, сламки за пиене, контейнери за кисело мляко, уреди, автомобилни калници (брони) и системи от пластмасови тръби под налягане.
  • Полистирол (PS) или (Стиропор) - (C8H8)n - контейнери за храна, пластмасови съдове, чаши за еднократна употреба, чинии, прибори за хранене, компакт-дискове (CD) и касетъчни кутии.
  • Полиуретани (PU) или (Дунапрен) - (C27H36N2O10)n - гъби за баня, амортизиращи пяни, топлоизолационни пяни, повърхностни покрития и печатащи ролки.
  • Поливинилхлорид (PVC) - (C2H3Cl)n - водопроводни тръби и водостоци, изолация на електрически проводници / кабели, душ завеси, дограма и подови настилки
  • Полихлоропрен (PCP) или (Неопрен) - (C4H5Cl)n - ръкави за лаптопи, електрическа изолация, еластомерни мембрани и екипировки, обшивки и колани за автомобилни вентилатори.
Видове Пластмаси Пъзел Образователна Игра

п42 п42


п42 п42

Как се играе Видове Пластмаси Пъзел

В горната част на екрана има 9 картинки на различни видове и приложения на пластмасата. Влачете ги и ги пуснете в квадратите под правилната химическа формула. Номерата за рециклиране са 6 и 7, почти никога не се рециклират. 1 - често рециклирани. 3 - рециклирани понякога. Подредете правилно всичките 9 пластмаси, за да спечелите играта. Проверете знанията си по тази тема с брояча на опитите. 9 опита за 6, 18 за 2.

Постижения:
Да знаете видовете пластмаси и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Висока.

Видове Пластмаси Пъзел Онлайн екран

п42 п42

п42 п42

Тема на урока: Теория на VSEPR.

Пластмасите са широка гама от синтетични или полусинтетични органични съединения, които са пластични и така могат да бъдат формовани в твърди предмети. Пластмасите обикновено са органични полимери с висока молекулна маса и често съдържат други вещества. Обикновено те са синтетични, най-често се получават от нефтохимикали, но множество варианти са направени от възобновяеми материали като полимлечна киселина от царевица или целулоза от памучни линтери. В развитите икономики около една трета от пластмасата се използва в опаковките и приблизително същата в сградите в приложения като тръбопроводи, водопроводи или винилови сайдинги.

Развитието на пластмасите еволюира от използването на естествени пластмасови материали (напр. Дъвка, шеллак) до използването на химически модифицирани естествени материали (напр. Естествен каучук, нитроцелулоза, колаген, галалит) и накрая до напълно синтетични молекули (напр. , бакелит, епокси, поливинилхлорид). Ранните пластмаси са биопроизводни материали като яйчни и кръвни протеини, които са органични полимери. Около 1600 г. пр. Н. Е. Мезоамериканците са използвали естествен каучук за топки, ленти и фигурки. Обработени рога на добитъка са използвани като прозорци за фенери през Средновековието. През деветнадесети век, докато индустриалната химия се развива по време на индустриалната революция, се съобщава за много материали.

Повечето пластмаси са издръжливи и се разграждат много бавно, тъй като химическата им структура ги прави устойчиви на много естествени процеси на разграждане. Има различни оценки за това колко пластмасови отпадъци са били произведени през последния век. Според една оценка, един милиард тона пластмасови отпадъци са били изхвърлени от 50-те години на миналия век. Други изчисляват кумулативно човешко производство от 8,3 милиарда тона пластмаса, от които 6,3 милиарда тона са отпадъци, като степента на рециклиране е само 9%. Голяма част от този материал може да се запази векове или повече, като се има предвид демонстрираната устойчивост на структурно подобни естествени материали като кехлибар.

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следва

 
Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри