П42 Игри
Изкуство и Хоби с Игри
П42 Игри

Играй Арт Играта Онлайн

Назад Онлайн Арт Пъзели Онлайн Викторини за Изкуство Онлайн Класове по Изкуствознание Архитектурни Онлайн Игри Онлайн Лабиринти за Изкуство Онлайн Картинни Игри Онлайн Игри с Песни Онлайн Музикални Игри Онлайн Игри за Книги Скулптурни Онлайн Игри Онлайн Игри за Цветове Онлайн Игри за Свързване на Точки Онлайн Арт Тестове Онлайн Игри по Изкуствознание за Деца Онлайн Игри по Изкуствознание за Студенти Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

10 популярни ударни инструменти в забавна онлайн игра по музика.

"Ударни Инструменти Пъзел" е малка онлайн игра, в която да подредете ударните музикални инструменти по техните имена. Интерактивно упражнение за изучаване на видове и семейства ударни инструменти. Учебна игра по изкуствознание, подходяща за онлайн уроци и интерактивни обучения. Кордофони пъзел.

Тази забавна арт игра включва следните инструменти:
  • Барабан
  • Конга
  • Маракаси
  • Тимпани
  • Ксилофон
  • Чинели
  • Камертон
  • Дайре
  • Камбана
  • Кастанети
Ударни Инструменти Пъзел картинка

г г


р р

Как се играе Ударни Инструменти Пъзел.

В горната част на екрана са разположени 10 подвижни картинки на популярни ударни инструменти, както мембранофони така и идиофони. Влачете ги и ги пуснете в кръговете, показващи правилното име на инструмента. Подредете всички ударни музикални инструменти за по-малко от 10 опита, за да получите добра оценка и да спечелите играта.


Постижения:
Да знаете поне 5 ударни инструменти и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Средна.

Ударни Инструменти Пъзел екран

а а

u3 u3

Тема на урока: Удърни Инструменти.

Ударният инструмент е музикален инструмент, който звучи от удари или остъргване от ролка (включително прикрепени или затворени бъркалки или дрънкалки); удари, остъргване или втриване с ръка; или срещу друг подобен инструмент. Смята се, че перкусионното семейство включва най-старите музикални инструменти, следвайки човешкия глас.

Барабанът е член на ударната група на музикалните инструменти. В класификационната система Хорнбостел-Сакс тя е мембранофон. Барабаните се състоят от най-малко една мембрана, наречена барабанна или барабанна кожа, която е опъната над черупката и е ударена или директно с ръцете на музиканта, или с ударния чук, за да произведе звук.

Конга, известна още като tumbadora, е висок, тесен, едноглав барабан от Куба. Конга се заобикаля като бъчви и се класифицира в три вида: квинто, tres dos или tres golpes (среден) и тумба или салидор. Първоначално Congas се използва в афро-кубинските музикални жанрове като conga (оттук и тяхното име) и rumba, където всеки барабанист свири на един барабан.

Марака, наричан понякога румба шейкър, чак-чак и други имена, е дрънкалка, която се появява в много жанрове на карибската и латино музика. Той се разклаща от дръжка и обикновено се свири като част от чифт.

Тимпани или kettledrums са музикални инструменти в семейството на ударните. Вид барабан, категоризиран като полусферичен барабан, те се състоят от мембрана, наречена глава, опъната върху голяма купа, традиционно изработена от мед.

Ксилофонът е музикален инструмент в семейството на ударните инструменти, който се състои от дървени пръти, удряни от чукове. Всеки бар е идиофон, настроен на музикална гама, независимо дали е пентатоничен или хептатоничен, в случая с много африкански и азиатски инструменти, диатонични в много западни детски инструменти или хроматични за оркестрово използване.

Чинелът се използва по двойки, чинелите се състоят от тънки, обикновено кръгли плочи от различни сплави. По-голямата част от чинелите са с неопределена площ, въпреки че малките дискообразни чинели, базирани на древните дизайни, звучат специфично.

Камертонът е акустичен резонатор под формата на двупосочна вилица с издатини, оформени от U-образна лента от еластичен метал. Той резонира при специфичен постоянен наклон, когато е настроен да вибрира, като го удари по повърхността или с обект, и излъчва чист музикален тон, след като високите обертони изчезнат.

Дайре е музикален инструмент в семейството на ударните инструменти, състоящ се от рамка, често от дърво или пластмаса, с двойки малки метални джингли, наричани "цилове". Класически терминът tambourine означава инструмент с барабан, макар че някои варианти може и да нямат мембрана.

Камбаната е пряко ударен идиофон за ударни инструменти. Повечето камбани имат формата на куха чаша, която при удари вибрира в един силен ударен тон, като страните му образуват ефективен резонатор.

Кастанети, известни също като клакер или палило, са ударни инструменти, използвани в испански, кало, мавритански, османски, италиански, сефардски, швейцарски и португалски музика. В древна Гърция и древен Рим имаше подобен инструмент, наречен crotalum.

l2 tt2


Коментари (Блогър)

Изтегли

Назад Горе Следва

 
Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри