П42 Игри
Изкуство и Хоби с Игри
П42 Игри

Играй Арт Играта Онлайн

Назад Онлайн Арт Пъзели Онлайн Викторини за Изкуство Онлайн Класове по Изкуствознание Архитектурни Онлайн Игри Онлайн Лабиринти за Изкуство Онлайн Картинни Игри Онлайн Игри с Песни Онлайн Музикални Игри Онлайн Игри за Книги Скулптурни Онлайн Игри Онлайн Игри за Цветове Онлайн Игри за Свързване на Точки Онлайн Арт Тестове Онлайн Игри по Изкуствознание за Деца Онлайн Игри по Изкуствознание за Студенти Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

10 популярни клавирни инструменти в забавна онлайн игра по музика.

"Клавишни Инструменти Пъзел" е малка онлайн игра, в която да подредете клавишните музикални инструменти по техните имена. Интерактивно упражнение за изучаване на видове и семейства клавишни инструменти. Учебна игра по изкуствознание, подходяща за онлайн уроци и интерактивни обучения. Кордофони пъзел.

Тази забавна арт игра включва следните инструменти:
  • Пиано
  • Акордеон
  • Концертина
  • Йоника
  • Мелотрон
  • Орган
  • Мбира
  • Бандонеон
  • Клавесин
  • Клавикорд
Клавишни Инструменти Пъзел картинка

г г


р р

Как се играе Клавишни Инструменти Пъзел.

В горната част на екрана са разположени 10 подвижни картинки на популярни клавишни инструменти. Влачете ги и ги пуснете в кръговете, показващи правилното име на инструмента. Подредете всички клавишни музикални инструменти за по-малко от 10 опита, за да получите добра оценка и да спечелите играта.


Постижения:
Да знаете поне 5 клавишни инструменти и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Средна.

Клавишни Инструменти Пъзел екран

а а

u3 u3

Тема на урока: Клавишни Инструменти .

Клавишният инструмент е музикален инструмент, който се възпроизвежда с помощта на клавиатура, ред от лостове, които се натискат с пръсти. Най-разпространени от тях са пиано, орган и различни електронни клавиатури, включително синтезатори и цифрови пиана. Други клавирни инструменти включват селести, които са ударни идиофони, управлявани от клавиатура, и карилони, които обикновено се помещават в камбанарии или камбанарии на църкви или общински сгради.

Пианото е акустичен, клавирен музикален инструмент, изобретен в Италия от Бартоломео Кристофори около 1700 г., в който струните са поразени от чукове реагиращи на клавиши. Той се възпроизвежда с помощта на клавиатура, която е ред клавиши, които изпълнителят натиска или удари с пръсти и палци на двете си ръце, за да накара чуковете да удрят струните.

Акордеонът е семейство от музикални инструменти с форма на кутии от тип „аерофон“, управляван със силфонни тръби. Човек, който свири на акордеон, се нарича акордеонист.

Концертина е клавишен музикален инструмент, като различни акордеони и хармоника. Състои се от разширяване и свиване на мехове, с бутони или клавиши, обикновено от двете страни, за разлика от бутоните с акордеон, които са отпред.

Синтезатор е електронен музикален инструмент, който генерира аудио сигнали, които могат да бъдат преобразувани в звук. Синтезаторите могат да имитират традиционни музикални инструменти като пиано, флейта, вокали или естествени звуци като океански вълни; или създават нови електронни тембър. Те често се играят с музикална клавиатура.

Мелотронът е електро-механична, полифонична лента, която първоначално е разработена и построена в Бирмингам, Англия, през 1963 г. Инструментът се възпроизвежда чрез натискане на неговите клавиши, всеки от които натиска дължина на магнитна лента срещу стълба, като я привлича през главата за възпроизвеждане. След като ключът се освободи, лентата се прибира с пружина в първоначалното си положение. Различни части от лентата могат да се възпроизвеждат за достъп до различни звуци.

В музиката органът е клавирен инструмент от една или повече тръбни деления или други средства за продуциране на тонове, всяка от които се играе със собствена клавиатура, която се играе или с ръце на клавиатура, или с крака, използващи педали. Органът е сравнително стар музикален инструмент, датиращ от времето на Александровския Ктесибий 285–222 г. пр. Хр., Който е изобретил водния орган.

Мбайра е африкански музикален инструмент, който се състои от дървена дъска с прикрепени стъкла на метални зъби, играе се чрез задържане на инструмента в ръцете и изтръгване на зъбите с палци. Мбрата обикновено се класифицира като част от ламелафонното семейство и част от идиофонното семейство музикални инструменти.

Бандонеонът е вид концертина, особено популярен в Аржентина и Уругвай. Той е важен инструмент в повечето танго-ансамбли от традиционната оркеста от 1910 г. нататък.

Клавесинът е музикален инструмент, който се възпроизвежда с помощта на клавиатура. Това активира ред от лостове, които превръщат спусъчния механизъм, който откъсва една или повече низове с малък плектор.

Клавикордът е европейски струнен правоъгълен клавирен инструмент, използван предимно в късния Средновековие, през епохите на Възраждането, Барока и Класиката. В исторически план тя се използва предимно като инструмент за практикуване и като помощно средство за композиране, но не и достатъчно силен за по-големи представления. Клавикордът произвежда звук, като удря месингови или железни струни с малки метални остриета, наречени допирателни.

l2 tt2


Коментари (Блогър)

Изтегли

Назад Горе Следва

 
Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри