П42 Игри
Игри по Информационни Технологии
П42 Игри

Играй ИТ Играта Онлайн

Назад Мозайки Тестове с Картинки Компютърни сНауки Игри Компютърни Технологии с Игри Забавни Софтуерни Игри Забавни Хадуерни Игри Класни Игри Игри с Карти Аркади Срочни Тестове Пъзели Информатика 6 Клас игри и тестове 7 Клас игри и тестове 8 Клас игри и тестове 9 Клас игри и тестове 10 Клас игри и тестове Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

17 основни стъпки за притежаване на уеб сайт в забавна онлайн учебна игра по Информационни Технологии.

"Създаване на Уебсайт Пъзел" е безплатна онлайн игра с нива на знание, за интерактивно изучаване на основни стъпки при създаване на уебсайт. Малка забавно-образователна игра пъзел за настолни компютри, лаптопи и таблети, която може да се играе и в уеб браузър. Образователното табло по ИТ включва 17 картинки с които да се играе. Играта е част от Интерактивните Компютърни Пособия - образователни инструменти.

Този интерактивен урок може да отговори на някои от следните въпроси:
  • Как се прави уебсайт ?
  • Какво е домейн?
  • Какво е хостинг?
  • Какви настройки с анеобходими ?
  • Какво е ъплоуд ?
Създаване на Уебсайт Пъзел картинка

г г


р р

Как се играе Създаване на Уебсайт Пъзел.

Има 6 картинки на основните стъпки, които трябва да се влачат и пуснат на правилното място. Всяка стъпка има 2-3 подстъпки които я обясняват. 0 грешни опити за "6".

Постижения:
Да знаете как д аси направите уебсайт и да вземете +1 Ниво на Знание.

Създаване на Уебсайт Пъзел екран

а а

й й

Тема на урока: Създаване на уеб сайт.

Това забавно пъзелче с Лили ще обясни най-основната концепция за създаване на собствен уебсайт. Това няма да ви направи уебсайт-а. Тези процеси всъщност са много отнемащи време, експериментални и се нуждаят от много знания в различни области на компютърната наука. Но тези 6 стъпки са винаги необходими.

1. Създайте уеб страница. Интернет е наводнен с шаблони и CMS за уеб сайтове. Но можете да създадете уеб сайт от нулата. Това, от което се нуждаете, е:
1.1. Да имате добра идея. Помислете за нещо, което ще ви направи различни от останалите и може да има много уникално съдържание.
1.2. Научете основите на HTML. Най-добре е да имате пълен контрол върху уебсайта си.
1.3. Използвайте текстов редактор. Напишете вашия HTML код в обикновен текстов редактор, като Notepad. След това преименувайте файла от .txt на .html и ето я първата ви уеб страница. Сайтът е сбор от много уеб страници.

2. Вземете домейн. За да бъде достъпен онлайн, уебсайтът трябва да има и адрес. Тези адреси са странните писания, които се появяват в адресната лента на вашия браузър. Те се наричат домейн имена на домейни.
2.1. Топ домейни. Сайтът Ви трябва да има уникален домейн, като google.com или wikipedia.org. Топ домейните никога не са безплатни. Трябва да намерите фирма за домейни и да плащате за домейна всяка година.
2.2. Поддомейни. Поддомейнът може да е безплатен. Те са домейни под друг основен домейн, като blogspot.com. Когато създадете блог сайт там, неговият адрес ще бъде поддомейн, като yourblog.blogspot.com

3. Вземете хостинг. Хостинг означава, мястото, където ще се съхранява уебсайта Ви, така че когато спите, сайтът Ви ще бъде достъпен онлайн. Можете да създадете собствен компютър, той да бъде сървър и да го оставите цяла нощ вързан с интернет. По принцип това е твърд диск, свързан през цялото време с интернет.
3.1. Безплатен хостинг. Когато сте в експерименталната фаза, можете да вземете безплатна хостинг услуга, има много от тях. Те ще предлагат почти всяка функционалност, съхранение и трафик, които платен хостинг имат, с изключение на надеждността. Така че, когато сайтът ви падне или услугата просто изчезва един ден, не ги обвинявайте, в крайна сметка е безплатна.
3.2. Платен хостинг. Когато станете сериозни, вземете платен хостинг. Вече ще бъдете наясно с цялата функционалност. Така че получаването на хостинг всъщност е наемане на компютър (сървър), свързан с интернет през цялото време.

4. Свържете домейна с хостинга. Сега трябва да направите още две стъпки, за да настроите сайта си.
4.1. Добавете името на домейна си към хостинг услугата. Вашият хостинг доставчик ще ви предостави интерфейс за настройка. Намерете къде се казва "добавяне на домейн" и въведете вашето име на домейн там. За планета 42 е planeta42.com
4.2. Задайте DNS на динамичните сървъри за имена. Вашият доставчик на хостинг услуги също ще ви даде два или повече нейм сървъра, а интерфейсът трябва да има нещо, което казва настройките "DNS" или "Нейм сървъри". Отидете там и ги копирайте / поставете точно както ги е дал провайдера.

5. Качете уеб страниците. Първите 4 стъпки се правят еднократно. Време е да качите уебсайта си от стъпка 1 до хостинга, който имате. Този процес е непрекъснат, така че, когато правите промени в уебсайта си, трябва да го качите отново. Как да направите това:
5.1. Използвайте FTP програма. Има голям брой програми, които лесно могат да прехвърлят файлове към хостинг сървъра, като Cute FTP. Вашият хостинг доставчик ще ви даде сървър за свързване, потребителско име и парола за това.
5.2. Чрез интерфейса за хостинг услуги. Можете да използвате интерфейса на вашия доставчик на хостинг услуги, за да качвате файлове на вашия хостинг сървър.

6. Имате си уеб сайт! След 2 дни Вашият уеб сайт ще бъде онлайн и ще се изпълнява. И не очаквайте чудеса, отначало никой няма да разбере за това, но след много години, ако го поддържате и говорите за него, може да има няколко посетители ;)


Уеб страница
Домейн
Хостинг
Настройки
Ъплоуд
Уеб страница  png
Домейн png
Хостинг png
Настройки png
Ъплоуд png

Фонова снимка от Lili.

п42 п42


Коментари (Блогър)

Изтегли

Назад Горе Следва

 
Етикети: , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри