П42 Игри
История и Цивилизация с Игри
П42 Игри

Играй Историческата Игра Онлайн

Назад Исторически Пъзел Игри Исторически Игри Мозайки Исторически Аркадни Игри Исторически Състезателни Игри Исорически Картографски Игри Архитектурни Игри Древноисторически Игри Исторически Игри с Карти Исторически Флагове Исторически Приключенски Игри Исторически Игри с Обличане Исторически Игри със Стрелба Исторически Туристически Игри Игри с Исторически Фигури Пъзели с Чудесата на Света Онлайн Исторически Тестове Интерактивна История за 4 клас Интерактивна История за 6 клас Интерактивна История за 9 клас Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

Играй Принцът на Персия онлайн.

"Принцът на Персия" е малка онлайн за древна Персия.
Това е класическа разработка на оригиналната игра от 1995 от Ubisoft.

Принцът на Персия Картинка

г г


р р

Как се играе Принцът на Персия.

Използвайте клавишите със стрелки наляво - надясно, за да се движите, стрелка нагоре, за да се изкачите, надолу, за да приклекнете, интервал, за да скочите, смяна на клавиша за взаимодействие.
- задръжте натиснат бутона, за да преместите малка стъпка.
- клавиш нагоре, за да скочи по време на бягане.

Постижения:
Няма
Трудност: Средна.


Принцът на Персия екран

а а

й й

Тема на урока: Персийска Империя.

Персийската империя е грандиозно политическо формирование предшественик на Иран, една от най-големите държави познати на световната история, обхващаща земите разположени на Иранското плато – Мала Азия – Египет и Европа. Доминиращ етнос в нея са персите – индоевропейско племе, създало се в земите на днешен Иран около 10 – 9 век пр.н.е.

Митологичен основател на династията на Ахеменидите, към която принадлежат великите царе на древноперсийското царство, е Ахемен, царувал между 705 пр.н.е. и 675 пр.н.е. (или от 685 пр.н.е. до 675 пр.н.е.). Вероятно е син на героя Персей, на когото са наречени персите, и е хранен от един орел. Баща е на Теисп, който го наследява на трона. През 701 пр.н.е. Ахемен ръководи голямото преселение на персите от територията южно от езерото Урмия на юг през територията на мидийците и еламите до територията около по-късния Персеполис.


п42 п42


Коментари (Блогър)

Назад Горе Следва картинка

 
Етикети: , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри