Планета 42 EN Планета 42 ES П42 Географски Образователни Игри П42 Забавни Образователни Игри П42 Постигнати Нива на Знание Планета 42 BE Планета 42 BG


Играй Географската Игра Онлайн

Назад Географски Игри Пъзели Географски Мозайки Географски настолни игри Географски Флагове Географски Карти Географски столици Интерактивни Карти на Държавите Интерактивни Карти на Региони и Области Интерактивни Карти на полезни изкопаеми Интерактивни Географски Диаграми Биомни Пъзели Геоложки Игри Флора Игри Фауна Игри Онлайн Географски Тестове Забавна География за 6 клас Забавна География за 8 клас Забавна География за 9 клас Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.


г г

9 региона от модерния, свят които пасват в древният континент Пангея със забавна онлайн игра по география.

"Пангея Пъзел" е безплатна онлайн игра с нива на знание, за структурата на древният континент Пангея. Малка забавно-образователна игра пъзел за настолни компютри, таблети и лаптопи, която може да се играе и в уеб браузър. Образователното Табло включва 9 региона от модерния свят, с които да се играе. Играта е част от Интерактивните Световни Карти - образователни инструменти. Може също да играете Гондвана Пъзел и Лавразия Пъзел.

Тази забавна учебна игра може да отговори на някои от следните въпроси:
  • Какво е Пангея?
  • Как са разположени днешните континенти в древна Пангея?
  • Кой е първият супер континент?
Пангея Онлайн Пъзел картинка

е е


о о

Как се играе Пангея Онлайн Пъзел.

Има 9 картинки на региони от модерния свят, които се намират в лявата част на екрана. Влачете ги до тяхното приблизително място върху очертанията на континента Пангея и ги пуснете. Ако не уцелите мястото, картинката се връща обратно, докато не бъде сложена правилно. Броячът на опити, както винаги, служи само за оценяване при ползване в забавни класове и не влияе на постиженията. 9 опита са за "6", а повече от 18 опита за "2".

Постижения:
Да знаете частите на континента Пангея и да получите +1 Ниво на Знание.

Пангея Онлайн Пъзел екран

и и

г г

Тема на урока: Континентът Пангея.

Пангеа е супер континент, съществувал по време на късното палеозойски и ранните епохи на мезозоите и засега е вторият доказан суперконтинент, който се е формирал и разпаднал. Той се е сглобил от предишните континентални единици преди около 335 милиона години и е започнал да се разпада преди около 175 милиона години. За разлика от сегашната Земя и нейното разпространение на континентална маса, голяма част от Пангея е в южното полукълбо и е заобиколена от суперокеана Панталаса. Пангея е най-новият супер континент, който е съществувал, и първият е бил реконструиран от геолози. Пангея е десетият континент. За реда на формиране на суперконтинентите, вижте играта Ред на Формиране на Суперконтиненти.

Части на континента

1. Евразия
2. Близкия изток
3. Северна Америка
4. Южна Америка
5. Гренландия
6. Антарктида
7. Австралия
8. Индия
9. Африка

Евразия
Eurasia png
Арабия
Middle East png
Северна Америка
North America png
Южна Америка
South America png
Гренландия
Greenland png
Eurasia png
Middle East png
North America png
South America png
Greenland png
п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следва картинка

 
Етикети: , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри