П42 Игри
Биологически Игри
П42 Игри

Играй Жизнен Цикъл на Коноп Онлайн

Назад Биологически Учебни Пъзели Биологически Аркадни Игри Биологически Учебни Викторини Класни Игри по Биология Биологически Игри за Цикъла на Живота Анатомически Учебни Игри Зоологически Учебни Игри Ботанически Учебни Игри Биологически Тестове Биологически Онлайн Игри за Деца Биологически Онлайн Игри за Студенти Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.п42 п42

Интерактивен Жизнен Цикъл на Коноп.

"Жизнен Цикъл на Коноп Пъзел" е малка игра с нива на знание, в която да подредите етапите на жизнения цикъл на конопено растение в правилен ред. Забавна образователна игра за изучаване на цикъла на живот и размножаване на двудомните растения. Интерактивен Жизнен Цикъл на Коноп. Учебна игра по биология, подходяща за онлайн уроци и интерактивни обучения. Безплатна онлайн игра. Ботаническа игра. Интерактивно упражнение по биология за 6 клас.

Тази забавна учебна биологическа игра включва следните етапи:
  • Семена - потентни 2-5 години
  • Покълване - 5-10 дни
  • Младенец - 30 - 40 дни
  • Вегетация - 2-3 месеца
  • Цъфтеж - 1-2 месеца
  • Опрашване - 1 месец
Интерактивен Жизнен Цикъл на Коноп

п42 п42


п42 п42

Как се играе Жизнен Цикъл на Коноп Пъзел

В лявата част на екрана има 6 картинки на етапи от живота на конопено растение. Влачете и ги пуснете в подходящо положение на диаграмата на цикъла на живота на конопа в центъра на екрана. Сортирайте всички 6 етапа, за да спечелите играта. Броячът на опитите се използва само за оценка, 6 опита за 6, 12 опита за 2!

Постижения:
Да знаете двудомно растение и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Лесна.

Жизнен Цикъл на Коноп Пъзел екран

п42 п42

п42 п42

Тема на урока: Жизнен Цикъл на Коноп.

Канабисът обикновено е двудомно растение, което означава, че мъжките и женските репродуктивни органи са на различни растения. Но нека започнем от самото начало. Имало едно време едно семе.

Семената могат да оцелеят и да останат потентни до 5 години в нормална среда и могат да се съхраняват за неопределено време в специални помещения за подземно замразяване. Така че първият етап от живота на канабиса е под формата на семе. След това, ако хвърлите семе в почвата и поставите малко вода, това може да задейства метаболитните процеси на растението и то да влезе в стадий на покълване.

Етапът на Покълване отнема приблизително 5-10 дни, така че ако семената не покълнат до 10-ия ден, вероятно изобщо няма да покълнат или ще имат лош метаболизъм. Ако растението оцелее покълването, то влиза в следващия етап от живота - Маладенчество.

По време на етапа на Младеене растението е много младо и ще се опита да направи няколко листа, за да се справи с фотосинтезата през следващите месеци. Първите листа са с 1 до 3 листчета. След 30 - 40 дни растението ще направи първите 5 листенца на лист и ще влезе в следващата фаза - Вегетацията.

По време на Вегетативния етап растението започва да изразходва цялата си енергия и ресурси за изграждане на маса от листа. Повече листа, повече енергия от фотосинтезата и много повече листа. Този процес може да е най-дългият процес след покълването. Може да минат 1 - 2 месеца, докато растението започне да прави цветове, но също така се смята, че този етап зависи и от фотопериода. Това е когато растението усеща намаляването на дневната светлина в края на август, което задейства периода на цъфтежа. Така в края на вегетативния етап и началото на периода на цъфтеж растението разкрива пола си. Преди това никой не може да разбере дали растението е мъжко или женско, ... може би е освен някои свръхчовеци, мутанти и извънземни.

Сега, когато растението навлиза в етапа на Цъфтеж, то спира процеса на развитие на листата и концентрира енергията и ресурсите върху развитието на цветовете. Обща забавна препоръка за разпознаване на мъжкия от женския цвят е, че мъжките имат "топки", а женските имат "коси". Етапът на цъфтеж може да отнеме до 1-2 месеца, но когато цветовете узреят, мъжките опрашват женските чрез вятъра и въздух и женската започва да развива семена.

След Опрашването мъжките могат да залинеят и да умрат, докато женските ще живеят 1-2 месеца по-дълго, за да отгледат семената, докато са развити и готови за нов живот.

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следваща Игра
п42 интерактивна астрономия п42 интерактивна биология п42 интерактивна география п42 интерактивна математика п42 интерактивна химия п42 интерактивни компютри п42 интерактивна физика п42 интерактивни чужди езици п42 интерактивни изкуства п42 интерактивна археология п42 интерактивна психология п42 интерактивна история п42 интерактивна икона п42 интерактивно готвене п42 интерактивна логика п42 интерактивни поздравителни картички п42 интерактивна природна p42 пъзел филми икона p42 пъзел игри икона п42 спортни игри

Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри