П42 Игри
Биологически Игри
П42 Игри

Играй Наследяване на Цвета на Косата Пъзел Онлайн

Назад Биологически Учебни Пъзели Биологически Аркадни Игри Биологически Учебни Викторини Класни Игри по Биология Биологически Игри за Цикъла на Живота Анатомически Учебни Игри Зоологически Учебни Игри Ботанически Учебни Игри Биологически Тестове Биологически Онлайн Игри за Деца Биологически Онлайн Игри за Студенти Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.п42 п42

Интерактивна Генетика на Цвета на Косата.

"Наследяване на Цвета на Косата Пъзел" е малка игра с нива на знание, в която да поставите цветовете на косата на родителите върху правилния процентен вариант на потомството. Интерактивно упражнение по биология за изучаване на генетичното наследство на цветовете на косата. Забавна образователна игра, подходяща за онлайн уроци и домашни обучения. Безплатна онлайн игра. Интерактивно упражнение по биология за 11 клас.


Тази забавна учебна биологическа игра включва следните вариации:
  • кафявa + кафявa = 96% кафявa / 2% русa / 2% червенa
  • кафявa + русa = 96% кафявa / 3% русa / 1% червенa
  • кафявa + червенa = 96% кафявa / 1% русa / 3% червенa
  • русa + русa = 2% кафявa / 96% русa / 2% червенa
  • русa + червенa = 1% кафявa / 96% русa / 3% червенa
  • червенa + червенa = 2% кафявa / 2% русa / 96% червенa
Интерактивна Генетика на Цвета на Косата

п42 п42


п42 п42

Как се играе Наследяване на Цвета на Косата Пъзел

В лявата част на екрана има 6 двойки родители с различни цветове на косата. Влачете ги и ги пуснете в правилните варианти с проценти на потомството вдясно на екрана.

Постижения:
Да знаете вероятностите за цветовете на косата и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Лесна.

Наследяване на Цвета на Косата Пъзел екран

п42 п42

п42 п42

Тема на урока: Наследяване на Цвета на Косата.

Цветът на косата е пигментацията на космените фоликули, дължаща се на два вида меланин: еумеланин и феомеланин. Като цяло, ако има повече меланин, цветът на косата е по-тъмен; ако има по-малко меланин, косата е по-светла. Тонът на косата зависи от съотношението на черен или кафяв еумеланин към жълт или червен феомеланин. Нивата на меланин могат да варират във времето, което води до промяна на цвета на косата на човек и е възможно да има космени фоликули с повече от един цвят на едно и също лице.

Пълната генетична основа на цвета на косата е сложна и не е напълно разбрана. Смята се, че регулаторната ДНК участва тясно в пигментацията при хората като цяло и проучване от 2011 г. идентифицира 13 вариации на ДНК в 11 различни гена, които могат да бъдат използвани за предсказване на цвета на косата. Два вида пигмент придават цвета на косата, черно-кафяв еумеланин и червеникаво-кафяв/червеникаво-жълт феомеланин, синтезиран от меланоцити.
п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следваща Игра
п42 интерактивна астрономия п42 интерактивна биология п42 интерактивна география п42 интерактивна математика п42 интерактивна химия п42 интерактивни компютри п42 интерактивна физика п42 интерактивни чужди езици п42 интерактивни изкуства п42 интерактивна археология п42 интерактивна психология п42 интерактивна история п42 интерактивна икона п42 интерактивно готвене п42 интерактивна логика п42 интерактивни поздравителни картички п42 интерактивна природна p42 пъзел филми икона p42 пъзел игри икона п42 спортни игри

Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри