П42 Игри
Биологически Игри
П42 Игри

Играй Анатомия на Жаба Онлайн

Назад Биологически Учебни Пъзели Биологически Аркадни Игри Биологически Учебни Викторини Класни Игри по Биология Биологически Игри за Цикъла на Живота Анатомически Учебни Игри Зоологически Учебни Игри Ботанически Учебни Игри Биологически Тестове Биологически Онлайн Игри за Деца Биологически Онлайн Игри за Студенти Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.п42 п42

Интерактивна Анатомия на Жаба.

"Анатомия на Жаба" е малка игра с нива на знание, за подреждане органите на жабата на правилните места. Забавна образователна игра за изучаване на анатомията на жаба и имената на органите и. Учебна игра по биология, подходяща за онлайн уроци и интерактивни обучения. Безплатна онлайн игра. Анатомическа игра. Биологическа игра.

Тази забавна учебна биологическа игра включва следните жабешки органи:
  • Око
  • Мозък
  • Сърце
  • Бял дроб
  • Стомах
  • Черен дроб
  • Черва
  • Бъбрек
  • Пикочен мехур
  • Клоака
Интерактивна Анатомия на Жаба

п42 п42


п42 п42

Как се играе Анатомия на Жаба

Има 10 жабешки органа, разположени в горната част на екрана. Влачете и ги пуснете в правилните правоъгълници на диаграмата на жабата. Сортирайте правилно всички 10 органа, за да спечелите играта. Опитите се използват само за оценка от учители.

Постижения:
Да знаете органите на жабата и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Средна.

Анатомия на Жаба екран

п42 п42

п42 п42

Тема на урока: Анатомия на Жаба.

Жабите нямат опашка, освен като ларви, и повечето имат дълги задни крака, удължени кости на глезена, палци на краката, няма нокти, големи очи и гладка или брадавична кожа. Те имат къси прешлени, с не повече от 10 свободни прешлена и слети опашки.

Структурата на стъпалата и краката варира значително сред жабите, отчасти зависи от това дали те живеят предимно на земята, във вода, дървета или в бразди. Жабите трябва да могат да се движат бързо през средата си, за да ловят плячка и да избягат хищници, а многобройните адаптации им помагат да го направят. Повечето жаби са или опитни в скачането, или са произлезли от предци, които са били, като голяма част от мускулно-скелетната морфология е модифицирана за тази цел.

Кожата на жаба е защитна, има дихателна функция, може да абсорбира вода и спомага за контролиране на телесната температура. Той има много жлези, особено на главата и гърба, които често излъчват неприятни и токсични вещества. Кожата на жаба е пропусклива за кислород и въглероден диоксид, както и за вода. В близост до повърхността на кожата има кръвоносни съдове и когато жаба е под вода, кислородът дифундира директно в кръвта. Когато не е потопена, жаба диша чрез процес, известен като букално изпомпване. Белите му дробове са подобни на тези на хората, но гръдните мускули не участват в дишането и не съществуват ребра или диафрагма, които да помогнат да се движи въздух навътре и навън. Вместо това тя издишва гърлото си и вкарва въздух през ноздрите, които при много видове след това могат да бъдат затворени с клапи.

Жабите имат максиларни зъби по горната си челюст, които се използват за задържане на храната, преди тя да бъде погълната. Тези зъби са много слаби и не могат да се използват за дъвчене или улов и вреда на пъргавата плячка. Вместо това жабата използва своя лепкав, цепнат език, за да лови мухи и друга малка движеща се плячка. Езикът обикновено лежи навит в устата, свободен отзад и прикрепен към челюстта отпред.

При мъжката жаба двата тестиса са прикрепени към бъбреците и спермата преминава в бъбреците през фини тръби, наречени еферентни канали. След това той преминава през уретерите, които впоследствие са известни като пикочно-генитални канали. Няма пенис, а спермата се изхвърля от клоаката директно върху яйцата, докато женската ги снася. Яйчниците на женската жаба са до бъбреците, а яйцата преминават надолу по два яйцепровода и през клоаката към екстериора.

Жабите имат силно развита нервна система, която се състои от мозък, гръбначен мозък и нерви. Много части от жабешки мозъци съответстват на тези на хората. Състои се от два обонятелни лоба, две мозъчни полукълба, епифизно тяло, два зрителни лопата, мозъчен мозък и продълговата медула. Мускулната координация и стойка се контролират от малкия мозък, а медулата продълговата регулира дишането, храносмилането и други автоматични функции.

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следваща Игра
п42 интерактивна астрономия п42 интерактивна биология п42 интерактивна география п42 интерактивна математика п42 интерактивна химия п42 интерактивни компютри п42 интерактивна физика п42 интерактивни чужди езици п42 интерактивни изкуства п42 интерактивна археология п42 интерактивна психология п42 интерактивна история п42 интерактивна икона п42 интерактивно готвене п42 интерактивна логика п42 интерактивни поздравителни картички п42 интерактивна природна p42 пъзел филми икона p42 пъзел игри икона п42 спортни игри

Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри