П42 Игри
Биологически Игри
П42 ИгриНазад Биологически Учебни Пъзели Биологически Аркадни Игри Биологически Учебни Викторини Класни Игри по Биология Биологически Игри за Цикъла на Живота Анатомически Учебни Игри Зоологически Учебни Игри Ботанически Учебни Игри Биологически Тестове Биологически Онлайн Игри за Деца Биологически Онлайн Игри за Студенти Следва

twitter  


п42 п42

Интерактивна Генетика на Цвета на Очите.

"Наследяване на Цвета на Очите Пъзел" е малка игра с нива на знание, в която да поставите цветовете на очите на родителите върху правилния процентен вариант на потомството. Интерактивно упражнение по биология за изучаване на генетичното наследство на цветовете на очите. Забавна образователна игра, подходяща за онлайн уроци и домашни обучения. Безплатна онлайн игра. Интерактивно упражнение по биология за 11 клас.


Тази забавна учебна биологическа игра включва следните вариации:
  • кафяви + кафяви = 75% кафяви / 19% зелени / 7% сини
  • кафяви + зелени = 50% кафяви / 37% зелени / 12% сини
  • кафяви + сини = 50% кафяви / 0% зелени / 50% сини
  • зелени + зелени = 0.1% кафяви / 75% зелени / 25% сини
  • зелени + сини = 0% кафяви / 50% зелени / 50% сини
  • сини + сини = 0% кафяви / 1% зелени / 99% сини
Интерактивна Генетика на Цвета на Очите

п42 п42


п42 п42

Как се играе Наследяване на Цвета на Очите Пъзел

В лявата част на екрана има 6 двойки родители с различни цветове на очите. Влачете ги и ги пуснете в правилните варианти с проценти на потомството вдясно на екрана.

Постижения:
Да знаете вероятностите за цветовете на очите и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Лесна.

Наследяване на Цвета на Очите Пъзел екран

п42 п42

п42 п42

Тема на урока: Наследяване на Цвета на Очите.

Цветът на очите е с видим характер, причинен от два фактора: пигментацията на ириса на окото и начина, по който светлината се разсейва, когато достига горния слой на ириса. При хората пигментът на ириса варира от светлокафяв до черен. Това зависи от количеството меланин в ириса. Появата на сини, зелени и лешникови очи е резултат от разсейването на светлината на Релей в ириса. Подобен процес обяснява синьото на небето. В човешкия ирис или течност не присъстват нито сини, нито зелени пигменти. Цветът на очите е пример за структурен цвят, който варира в зависимост от условията на осветление, особено за очите с по-светъл цвят.

Генетиката и наследяването на цвета на очите при хората е сложна. Досега 15 гена са били свързани с унаследяването на цвета на очите. Някои от гените на цвета на очите включват OCA2 и HERC2. По-ранното вярване, че синият цвят на очите е проста рецесивна черта, се оказа неправилно. Генетиката на цвета на очите е толкова сложна, че може да възникне почти всяка комбинация от родители и деца.
п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следваща Игра
п42 интерактивна астрономия п42 интерактивна биология п42 интерактивна география п42 интерактивна математика п42 интерактивна химия п42 интерактивни компютри п42 интерактивна физика п42 интерактивни чужди езици п42 интерактивни изкуства п42 интерактивна археология п42 интерактивна психология п42 интерактивна история п42 интерактивна икона п42 интерактивно готвене п42 интерактивна логика п42 интерактивни поздравителни картички п42 интерактивна природна p42 пъзел филми икона p42 пъзел игри икона п42 спортни игри

Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри