Планета 42 EN Планета 42 ES П42 Биологически Образователни Игри П42 Забавни Образователни Игри П42 Постигнати Нива на Знание Планета 42 BE Планета 42 BG


Играй ДНК Пъзел Онлайн

Назад Биологически Учебни Пъзели Биологически Аркадни Игри Биологически Учебни Викторини Класни Игри по Биология Биологически Игри за Цикъла на Живота Анатомически Учебни Игри Зоологически Учебни Игри Ботанически Учебни Игри Биологически Тестове Биологически Онлайн Игри за Деца Биологически Онлайн Игри за Студенти Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.


п42 п42

Интерактивна структира на ДНК в забавна онлайн учебна игра по биология.

"ДНК Пъзел" е безплатна онлай игра с нива на знание, за подреждане на азотните бази на Дезоксирибонуклеинова киселина в правилен ред. Подредете четирите азотни бази в нишката на ДНК. Забавна образователна игра за изучаване на структурата на ДНК за деца и ученици. Учебна игра по биология, подходяща за онлайн уроци и интерактивни обучения. Забавна биологическа игра.

Тази забавна учебна биологическа игра включва следните азотни бази:
  • (А) Аденин - портокал
  • (T) Тимин - червен
  • (C) Цитозин - син
  • (G) Гуанин - зелено
Интерактивна Структура на ДНК

п42 п42


п42 п42

Как се играе ДНК Пъзел

Влачете и пуснете четирите азотни бази отляво на екрана в заготовката на ДНК вдясно от екрана. Има 4 основи на ДНК вдясно от екрана в две различни позиции. Поставете ги по двойки в празната схема на ДНК. Позиционирайте над ДНК анимацията за снимка на местоположението на ДНК в тялото. Натиснете, за да спрете анимацията. 14 опита са за отлична оценка "А", а повече от 28 опита са за лоша оценка "F".

Постижения:
Да знаете 4 азотни бази на ДНК и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Средна.

ДНК Пъзел екран

п42 п42

п42 п42

Тема на урока: Структура на ДНК.

Първият въпрос, който идва на ум за ДНК, е къде се намира тя? Местоположението на ДНК е в хромозомата, която е разположена в ядрото на живата клетка.

Деоксирибонуклеиновата киселина (ДНК) е молекула, съставена от две вериги, които се навиват една около друга, за да образуват двойна спирала, носеща генетични инструкции за развитието, функционирането, растежа и размножаването на всички известни организми. Двете нишки на ДНК са известни също като полинуклеотиди, тъй като са съставени от по-прости мономерни единици, наречени нуклеотиди. Всеки нуклеотид е съставен от една от четирите съдържащи азот нуклеобази (цитозин [С], гуанин [G], аденин [А] или тимин [Т]), захар, наречена дезоксирибоза, и фосфатна група. И двете нишки на двуверижна ДНК съхраняват една и съща биологична информация. Тази информация се репликира както и когато двете направления се разделят.

Структурата на ДНК е динамична по дължината си, като е способна да се навие в тесни бримки и други форми. При всички видове тя е съставена от две спирални вериги, свързани помежду си с водородни връзки. И двете вериги са навити около една и съща ос и имат еднаква височина от 3,4 нанометра. Двойката вериги има радиус 1,0 нанометра.

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следваща Игра
п42 интерактивна астрономия п42 интерактивна биология п42 интерактивна география п42 интерактивна математика п42 интерактивна химия п42 интерактивни компютри п42 интерактивна физика п42 интерактивни чужди езици п42 интерактивни изкуства п42 интерактивна археология п42 интерактивна психология п42 интерактивна история п42 интерактивна икона п42 интерактивно готвене п42 интерактивна логика п42 интерактивни поздравителни картички п42 интерактивна природна p42 пъзел филми икона p42 пъзел игри икона п42 спортни игри

Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри