П42 Игри
Изкуство и Хоби с Игри
П42 Игри

Играй Арт Играта Онлайн

Назад Онлайн Арт Пъзели Онлайн Викторини за Изкуство Онлайн Класове по Изкуствознание Архитектурни Онлайн Игри Онлайн Лабиринти за Изкуство Онлайн Картинни Игри Онлайн Игри с Песни Онлайн Музикални Игри Онлайн Игри за Книги Скулптурни Онлайн Игри Онлайн Игри за Цветове Онлайн Игри за Свързване на Точки Онлайн Арт Тестове Онлайн Игри по Изкуствознание за Деца Онлайн Игри по Изкуствознание за Студенти Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

10 популярни духови инструменти в забавна онлайн игра по музика.

"Духови Инструменти Пъзел" е малка онлайн игра, в която да подредете духовите музикални инструменти по техните имена. Интерактивно упражнение за изучаване на форми, размери и имена на аерофони. Учебна игра по изкуствознание, подходяща за онлайн уроци и интерактивни обучения. Аерофони пъзел.

Тази забавна арт игра включва следните инструменти:
  • Гайда
  • Флейта
  • Тромпет
  • Тромбон
  • Хармоника
  • Валдхорна
  • Саксофон
  • Окарина
  • Шаун
  • Пан флейта
Духови Инструменти Пъзел картинка

г г


р р

Как се играе Духови Инструменти Пъзел.

В горната част на екрана са разположени 10 подвижни картинки на популярни духови инструменти, наречени аерофони. Влачете ги и ги пуснете в кръговете, показващи правилното име на инструмента. Подредете всички музикални инструменти за по-малко от 10 опита, за да получите добра оценка и да спечелите играта.


Постижения:
Да знаете поне 5 духови инструменти и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Средна.

Духови Инструменти Пъзел екран

а а

u3 u3

Тема на урока: Аерофони.

Аерофонът е всеки музикален инструмент, който произвежда звук главно като предизвиква вибриране на въздушно тяло, без използването на струни или мембрани, и без вибрациите на самия инструмент да добавят значително към звука.

Аерофоните са една от четирите основни класове инструменти в оригиналната система за класификация на музикалните инструменти на Hornbostel – Sachs, която допълнително класифицира аерофоните, независимо дали вибрационният въздух се съдържа в инструмента.

Гайдата е музикален инструмент с тръстикови тръби, които звучат от натиска на въздуха, излъчван от торба, притисната от ръката на музиканта. Гайди са свързани особено с Шотландия, но се използват и в народната музика в България, Ирландия и Франция.

Флейтата е семейство музикални инструменти в духовите групи. За разлика от дървените духови инструменти с тръстика, флейта е аерофон, който произвежда звука си от въздушния поток през отвор. Според инструменталната класификация на Hornbostel-Sachs, флейтите са категоризирани като аерофони с ръчно издухване.

Тромпетът е месингов инструмент, често използван в класически и джаз ансамбли. Тромпетната група съдържа инструментите с най-висок регистър в месинговото семейство. Инструментите, наподобяващи тромпет, исторически са били използвани като сигнални устройства в битка или лов, с примери от поне 1500 г. пр. Хр

Тромбонът е музикален инструмент в месинговото семейство. Както на всички месингови инструменти, звукът се произвежда, когато вибриращите устни на музуканта предизвикват вибриране на колоната на въздуха в инструмента. Почти всички тромбони имат телескопичен механизъм, който променя дължината на инструмента, за да промени площта.

Хармониката, известна също като френска арфа или устна лира, е тръстиков духов инструмент, използван в световен мащаб в много музикални жанрове, особено в блус, американска народна музика, класическа музика, джаз, кънтри, рок. Има много видове хармоника, включително диатонични, хроматични, тремоло, октави, оркестрови и бас версии.

Валдхорна е месингов инструмент, изработен от тръбичка, увита в бобина с разпечена камбанка. Двойният рог е най-често използваният от музикантите в професионални оркестри и банди рог.

Саксофонът е семейство на духови инструменти. Саксофоните обикновено се изработват от месинг и се свирят с един ригел, подобен на този на кларинета.

Окарината е древен тип духов музикален инструмент, с принцип на флейта. Съществуват вариации, но типичната окарина е затворено пространство с четири до дванадесет отвора за пръсти и мундщук, който се издава от тялото. Тя е традиционно изработена от глина или керамика, но други материали също се използват пластмаса, дърво, стъкло, метал или кост.

Шаумът е конусовиден, двукрил инструмент, направен в Европа от 12-ти век до наши дни. Той постига своя пик на популярност по време на средновековната и ренесансовата епоха, след което постепенно е засенчен от семейството на обоите на потомствените инструменти в класическата музика. Вероятно е дошъл в Западна Европа от Източното Средиземноморие по време на кръстоносните походи.

Пан флейти, известни също като панпипи или сиринкс, са група музикални инструменти, базирани на принципа на затворената тръба, състояща се от множество тръби с постепенно увеличаваща се дължина. Многобройните разновидности на пан флейти отдавна са популярни като народни инструменти. Тръбите обикновено са направени от бамбук, гигантска тръстика или местни тръстики. Други материали включват дърво, пластмаса, метал и слонова кост.


l2 tt2


Коментари (Блогър)

Изтегли

Назад Горе Следва

 
Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри