П42 Игри
Изкуство и Хоби с Игри
П42 Игри

Играй Арт Играта Онлайн

Назад Онлайн Арт Пъзели Онлайн Викторини за Изкуство Онлайн Класове по Изкуствознание Архитектурни Онлайн Игри Онлайн Лабиринти за Изкуство Онлайн Картинни Игри Онлайн Игри с Песни Онлайн Музикални Игри Онлайн Игри за Книги Скулптурни Онлайн Игри Онлайн Игри за Цветове Онлайн Игри за Свързване на Точки Онлайн Арт Тестове Онлайн Игри по Изкуствознание за Деца Онлайн Игри по Изкуствознание за Студенти Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

10 популярни струнни инструменти в забавна онлайн игра по музика.

"Струнни Инструменти Пъзел" е малка онлайн игра, в която да подредете струнните музикални инструменти по техните имена. Интерактивно упражнение за изучаване на форми, размери и имена на кордофони. Учебна игра по изкуствознание, подходяща за онлайн уроци и интерактивни обучения. Кордофони пъзел.

Тази забавна арт игра включва следните инструменти:
  • Мандолина
  • Китара
  • Тамбура
  • Балалайка
  • Цигулка
  • Лютня
  • Арфа
  • Контрабас
  • Банджо
  • Ситар
Струнни Инструменти Пъзел картинка

г г


р р

Как се играе Струнни Инструменти Пъзел.

В горната част на екрана са разположени 10 подвижни картинки на популярни струнни инструменти, наречени кордофони. Влачете ги и ги пуснете в кръговете, показващи правилното име на инструмента. Подредете всички музикални инструменти за по-малко от 10 опита, за да получите добра оценка и да спечелите играта.


Постижения:
Да знаете поне 5 струнни инструменти и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Средна.

Струнни Инструменти Пъзел екран

а а

u3 u3

Тема на урока: Кордофони .

Кордофонът е музикален инструмент, който прави звук чрез вибриращ шнур или струни, простиращи се между две точки. Това е едно от четирите основни подразделения на инструментите в оригиналната схема за класификация на музикалните инструменти на Хорнбостел Сакс.

Мандолина е струнен музикален инструмент в семейството на лютни и обикновено се събира с плектор. Той обикновено има четири курса от двойни метални струни, настроени в унисон (8 струни), въпреки че съществуват и пет (10 струнни) и шест (12 струнни) варианта на курса.

Китарата е музикален инструмент, който обикновено има шест струни. Обикновено се свири с двете ръце, като се дръпва или изтръгва струните с китара или с пръсти нокти на една ръка, като едновременно с това се грижи (натискане на струните върху прагчетата) с пръсти на другата ръка. Звукът на вибриращите струни се прожектира или акустично, посредством кухата камера на китарата (за акустична китара), или чрез електрически усилвател и високоговорител.

Тамбурата е струнен инструмент, който се свири като фолклорен инструмент в Сърбия, Северна Македония, Хърватия и България. Той има двойни стоманени струни и се свири с плектор, по същия начин като мандолина.

Балалайката е руски струнен музикален инструмент с характерен триъгълен дървен, кухо тяло и три струни. Две низове обикновено са настроени на една и съща нота, а третият низ е перфектен четвърти по-висок.

Цигулката е дървен струнен инструмент в цигулковото семейство. Повечето цигулки имат кухо дървено тяло. Той е най-малкият и най-висок инструмент в семейството при редовна употреба. Съществуват и по-малки инструменти за цигулка, включително violinic piccolo и цигулка от комплекта, но те почти не се използват.

Лютнята е вид струнен инструмент с врат и дълбок кръгъл гръб, който обхваща кухина, обикновено със звуков отвор или отвор в тялото. По-конкретно, терминът "лютня" може да се отнася до инструмент от семейството на европейските лютни.

Арфата е струнен музикален инструмент, който има редица отделни струни, които се движат под ъгъл спрямо неговата пулт; струните се дърпат с пръсти. Арфите са известни още от древността в Азия, Африка и Европа, датиращи поне още през 3500 г. пр. Хр.

Контрабасът се отнася до няколко музикални инструмента с много ниска височина на звука - обикновено с една октава под нискочестотните регистри. Докато терминът най-често се отнася до контрабас (който е бас инструмент в оркестровото семейство струни, настроен по-ниско от виолончело), съществуват много други инструменти в регистъра на контрабаса.

Банджото е четири-, пет- или шестструнен инструмент с тънка мембрана, опъната върху рамка или кухина като резонатор, наречен главата, която обикновено е кръгла. Мембраната обикновено е направена от пластмаса, въпреки че кожата на животните все още се използва понякога. Ранните форми на инструмента бяха оформени от африканци в САЩ, адаптирани от африкански инструменти с подобен дизайн.

Ситарът е струнен инструмент, произхождащ от индийския субконтинент, използван в класическата музика на индусите. Инструментът процъфтява под Моголите и е кръстен на персийски инструмент, наречен сетар (означаващ три низа).

l2 tt2


Коментари (Блогър)

Изтегли

Назад Горе Следва

 
Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри