П42 Игри
Психологически Игри
П42 Игри


Играй Видове Любов Пъзел Онлайн

Назад Игри Пъзели Игри Мозайки Оптични Илюзии Игри с Плочки Аркадни Игри Игри с Карти Приключения Настолни Игри Визуални Тестове Тестове Психологически игри за 6ти клас Психологически игри за 9 клас следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

Интерактивно Колело на Любовта.

"Видове Любов Пъзел" е малка онлайн учебна игра по психология в която да свържете любовта с правилното свойство. Интерактивно упражнение по психология за изучаване на Теорията на цветното колело на любовта и 6 вида любов. Забавна образователна игра, подходяща за онлайн уроци, интерактивни обучения и занимателни домашни работи.

Тази забавна психологическа игра включва следните видове любов:
  • Ерос - Катализатор - Тяло
  • Лудус - Катализатор - Емоции
  • Сторге - Катализатор - Спомени
  • Мания - Катализатор - Оцеляване
  • Агапе – Катализатор – Дух
  • Прагма - Катализатор - Ум
Видове Любов Пъзел

г г


р р

Как се играе Видове Любов Пъзел.

Отляво на екрана на играта има 6 вида любов в различни цветове. Влачете ги и ги пуснете на подходящото подходящото място в Цветното Колело на Любовта, според техния катализатор. Направете го за по-малко от 7 опита за добра оценка.

Постижения:
Да знаете 6 вида любов и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Много Лесна.

Видове Любов Пъзел екран

а а

г г

Тема на урока: Теорията на цветното колело на любовта.

Теорията за цветното колело на любовта е идея, създадена от канадския психолог Джон Алън Лий, която описва шест любов:

Ерос - Ерос е гръцкият термин за романтична, страстна или сексуална любов, от който произлиза терминът еротичен. Описва се като страстно физическо и емоционално любовно чувство на желание за задоволяване, създаване на сексуално удовлетворение, сигурност и естетическа наслада един за друг.

Лудус - Лудус означава "игра" или "училище" на латински. Терминът се използва за да опише онези, които гледат на любовта като на желание да искат да се забавляват един с друг, да извършват дейности на закрито и на открито, да се дразнят, да си угаждат и да си правят безобидни шеги един на друг.

Сторге - Сторге е гръцкият термин за семейна любов. Описва се като израстваща бавно от приятелство и основана повече на сходни интереси и ангажимент един към друг, отколкото на страст.

Мания - Манията произлиза от древногръцкия термин, означаващ "психично разстройство", от който произлиза терминът "маниакално". Описва се като произтичаща от желание да държиш високо на партньора си и желание да обичаш и да бъдеш обичан по този начин, виждайки специалност във взаимодействието. Този тип любов има тенденция да води партньора до вид лудост и обсесивност.

Агапе - Агапе произлиза от старогръцки термин за алтруистична любов. Описва се като алтруистична любов, дадена от влюбения, който я вижда като свое задължение, без да очаква реципрочност. Агапично обичащите обикновено са по-възрастни и по-емоционално зрели, следователно любовта се ръководи от воля и разум, отколкото от емоция или привличане.

Прагма - Прагма идва от древногръцкия термин, означаващ "делови", от който произлизат термини като прагматичен. Описва се като най-практичния тип любов, която не е непременно произтичаща от истинската романтична любов. По-скоро прагмата е удобен тип любов.


Ерос Любовна Карта Лудус Любовна Карта Сторге Любовна Карта Маниа Любовна Карта Агапе Любовна Карта Прагма Любовна Карта
п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следва


 
Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри