П42 Игри
Математически Игри
П42 Игри

Играй Математически Старкрафт Онлайн

Назад Математически Пъзели Математически Аркади Математически Куестчета Математически Класни Игри Интерактивни Работни Листи Игри за Умножение Геометрични Игри Математически Калкулатори Вероятностни Игри Математически Тестове Математика за Деца Математика за Студенти Следваща Игра

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.u3 u3

Интерактивни условни задачи.

3 забавни условни задачи в кратка онлайн математическа образователна игра. "Математически Старкрафт" е малка игра за намерете правилния отговор на условната задача, като използвате стойности от играта StarCraft. Безплатна онлайн игра за упражняване на математически условни уравнения. Учебна игра по математика, подходяща за онлайн уроци и интерактивни обучения. Забавни условни задачи.

Тази забавна учебна игра включва следните условни задачи:
  • Колко пъти всеки Hydralisk трябва да стреля, за да унищожи командния център?
  • За колко секунди кошера ще падне?
  • За колко секунди ще падне Нексуса?
Математически Старкрафт игрова картинка

l2 tt2


u3 u3

Как се играе Математически Старкрафт.

Условията на задачата са написани в горната част на екрана. Картината показва визуализацията на стойностите, така че единицата със стойността е изключена от уравнението. Когато сте готови, въведете правилната стойност в полето за въвеждане и натиснете Enter, за да преминете към следващите условни задачи. Решете всички 3 задачи, за да спечелите играта.

Постижения:
Да овладеете популярни условни задачи и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Висока.

Математически Старкрафт Екран

l2 tt2

u3 u3

Тема на Урока: Математически задачи с условия.

Условните уравнения може да са скучни и объркващи, но не чак толкова много, когато са представени с любимата ни компютърна игра, за тази готина игра с математика е StarCraft 1 :) Ето какви са задачите и как да ги решим:

5 Хидралиста атакуват команден център. Изстрелите от Хидралиста правят по 11 щети, а командният център има 1500 точки за удар. Колко пъти всеки Хидралист трябва да стреля, за да унищожи командния център? Отговор: Умножете щетите от Хидралиста 5x11 = 55. Разделете точките на удара на КЦ на щетите 1500/55 = 27.27. Но ако всички Хидралисти стрелят 27 пъти общите щети ще бъдат 1485, Така че поне един Хидралист трябва да стреля 28 пъти, което е правилният отговор.

7 Драгуни атакуват Зергов кошер. Изстрелите на Драгун правят 21 щети в секунда, а кошерът има 2500 точки на удар. За колко секунди кошера ще падне? Отговор: Всички драгуни правят 147 щети в секунда 7x21. Разделете точките на удара на Кошера 2500 на 147, за да намерите колко секунди са необходими, за да унищожите Кошера = 17.

3 Обсадни Танка атакуват Протоски Нексус. Изстрелите на Обсадния Танк правят 32 щети за 2 секунди, а Протоските щитове се регенерират с 2 точки в секунда. За колко секунди ще падне Нексуса? Отговор: Първо ще намерим за колко време ще остане Nexus-а без регенерация на щита със стандартно уравнение, 3x32 = 96. 750 + 750 = 1500 цялата структура на Nexus-а. 1500/96 = 15,6 закръглено 16. За 16 секунди Nexus регенерира 32 точки на удара, така че поне един обсаден резервоар трябва да стреля отново на следващата секунда, като по този начин Nexus ще падне след 17 секунди.


l2 tt2


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следва картинка

Етикети: , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Видео Игри