П42 Игри
История и Цивилизация с Игри
П42 Игри

Играй Историческата Игра Онлайн

Назад Исторически Пъзел Игри Исторически Игри Мозайки Исторически Аркадни Игри Исторически Състезателни Игри Исорически Картографски Игри Архитектурни Игри Древноисторически Игри Исторически Игри с Карти Исторически Флагове Исторически Приключенски Игри Исторически Игри с Обличане Исторически Игри със Стрелба Исторически Туристически Игри Игри с Исторически Фигури Пъзели с Чудесата на Света Онлайн Исторически Тестове Интерактивна История за 4 клас Интерактивна История за 6 клас Интерактивна История за 9 клас Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

18 велики изиобретения използвани до днес в забавна образователна онлайн игра по история.

Велики Изобретения е безплатна онлайн игра с нива на знание, за някои важни изобретения и устройства използвани във всекидневието и до днес. Уцелете изобретенията за да ги съберете. Малка забавно-образователна игра със стрелба за настолни компютри и лаптопи, която може да се играе и в уеб браузър. Образователното Табло по История включва 18 картинки и години на изибретения, с които да се играе. Играта е част от Итерактивните Исторически Монументи - образователни инструменти.

Този интерактивен урок, може да отговори на някои от следните въпроси:
  • Какви изобретения от средновековието все още се използват?
  • Какви изобретения от древността все още се използват?
  • Кой са най-новите широко използвани изобретения?
  • Кога е изобретен телефона?
  • Кога е изобретен твърдия диск на компютъра?
Велики Изобретения картинка

г г


р р

Как се играе Велики Изобретения Игра.

Случайни изобретения ще започнат да се покават и скриват на екрана. Трябва да ги уцелите с мишката, за да ги съберете в инвентара в горната част на екрана. Всяко изобретение трябва да бъде уцелено поне веднъж за да се спечели играта.

Постижения:
Да знаете 7 изобретения от всекидневието.
Трудност: Средна.
При победа, играчът получава +1 Ниво на Знание.

Велики Изобретения екран

а а

й й

Тема на урока: Велики Изобретения част 1.

Тази забавна игра със стрелба може да тренира мисленето и паметта. Следват изобретенията в ключени в играта. (преводът е извършен от програма)

1. Папирус - 3000 г. пр. Хр. Папирусът е материал, подобен на плътна хартия, използвана в древността като повърхност за писане. Папирус е произведен за първи път в Египет още от четвъртото хилядолетие пр.н.е.

2. Гребен - 3000 г. пр. Хр. Гребенът е зъбно устройство, което се използва за оформяне, почистване и управление на косата и скалпа. Гребените са сред най-старите инструменти, открити от археолози, открити в много изтънчени форми от селища, датиращи преди 5000 години в Персия.

3. Монета - 1500 г. пр. Хр. Монетата е малка, плоска, кръгла част от метал или пластмаса, използвана основно като средство за размяна, за да се улесни търговията. Първите монети са разработени самостоятелно във времето на желязната ера Анатолия и Древна Гърция, Индия и Китай около VII и VI в. Пр. Хр.

4. Стъкло - 1000 г. пр. Хр. Стъклото е некристално аморфно твърдо вещество, което често е прозрачно и има широко практично, технологично и декоративно приложение. По принцип археологическите данни показват, че първото истинско стъкло е направено в крайбрежната северна Сирия, Месопотамия или древен Египет.

5. Кран - 515 г. пр. Хр. Кранът е тип машина, която може да се използва както за повдигане и спускане на материали, така и за хоризонтално преместване. Кранът за повдигане на тежки товари е измислен от древните гърци в края на VI в. Пр. Хр.

6. Астролаб - 150 г. пр. Хр. Астролаби е апарат, използван от астрономи и навигатори, за измерване на наклонената позиция в небето на аселесиалното тяло, за идентифициране на звезди или планети и определяне на локалната географска ширина, дадена на местното време и обратно. Ранната астролаба била изобретана в елинистичния свят от Аполоний от Перга, около 220 г. пр.н.е. или през 150 г. пр.н.е. и често се приписва на Хипарх.

-------- ДРЕВНИ ДО СРЕДНОВЕКОВНИ ВРЕМЕНА

7. Коляновилка - 200 АД. Коляновият вал е механична част, способна да извърши преобразуване между въртеливо движение и въртеливо движение. В Аугуста Раурица, Швейцария, е открита римска желязна кобила с неизвестна цел, датираща от 2 в.

8. Риболовна макара - 200 АД. Риболовна макара е цилиндрично устройство, прикрепено към риболовен прът, използван в линията за навиване и складиране. В литературните записи най-ранните свидетелства за риболовната макара идват от работа от 4-ти век, озаглавена "Живот на известни безсмъртни".

9. Вятърна мелница - 650 г. АД. Вятърната мелница е мелница, която превръща енергията на вятъра в ротационна енергия с помощта на перки, наречени платна или остриета. Първите практически вятърни мелници имат платна, които се въртят в хоризонтална равнина около вертикална ос. Тези панемонови вятърни мелници са изобретени в източна Персия.

10. Оръдие - 1326. Оръдие е всяко парче артилерия, което използва барут или други обичайно експлозивни пропеланти, за да пусне снаряд. Изобретението на оръдието, задвижвано от барут, първоначално се развива в Китай и по-късно се разпространява в останалата част на света.

11. Печатарска преса - 1439. Печатарска преса е устройство за натиск върху напоена с мастило повърхност върху печатната среда, като по този начин се прехвърля мастилото. Печатарната преса е измислена в Свещената Римска империя от германеца Йоханес Гутенберг около 1440 г., на базата на съществуващи винтови преси.

12. Пушка - 1500. Пушка е огнестрелно оръжие, предназначено да бъде изстреляно от рамото, с цев, който има спираловиден жлеб или шарка от канали, нарязани в стените на цевта. Произходът на оръжията е трудно да се проследи, но някои от най-ранните практически експерименти изглежда са се случили в Европа през 15 век.

-------- СРЕДНОВЕКОВИЕ ДО МОДЕРНИ ВРЕМЕНА

13. Алкохолен термометър - 1709. Термометърът е устройство, което измерва температурата или температурния градиент. Различни автори са кредитирали изобретяването на термометъра на героя на Александрия. Термометърът обаче не е едно изобретение, а едно развитие. През 1709 г. Даниел Габриел Фаренхайт изобразява термометъра за алкохол.

14. Телефон - 1876. Телефонът преобразува звука, типично и най-ефективно от човешкия глас, в електронни сигнали, подходящи за предаване. Александър Греъм Бел беше първият, който получи патент за електрически телефон от Службата за патенти и търговски марки на САЩ през март 1876 г.

15. Лампа с нажежаема жичка - 1879. Джоузеф Суон и Томас Едисон патентоваха функционална крушка с нажежаема жичка. Две дузина изобретатели са експериментирали с електрическо нажежаемо осветление през първите три четвърти от 19 век, но никога не са измислили практически дизайн.

16. Зип - 1891. Ципът е често използвано устройство за свързване на краищата на отвор от плат или друг гъвкав материал, например върху дреха или чанта. През 1891 г. Whitcomb Judson изобразява ципа.

17. HDD - 1956. Твърдо дисково устройство (HDD) е устройство за съхранение на данни, което използва магнитно хранилище за съхраняване и извличане на цифрова информация посредством бързо въртящи се дискове, покрити с магнитен материал. Твърди дискове бяха въведени през 1956 г. като съхранение на данни за IBM компютър за обработка на транзакции в реално време.

18. USB - 1996. USB, кратко за Universal Serial Bus, е индустриален стандарт, който дефинира кабели, конектори и комуникационни протоколи за свързване, комуникацията и захранването между компютри и устройства. Група от седем компании започна Развитие на USB през 1994: Compaq, DEC, IBM, Intel, Microsoft, NEC и Nortel.

Comb jpg
Crane jpg
Astrolabe jpg
Coins jpg
Windmill jpg
Fishing Reel jpg
HDD jpg
USB jpg

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следва картинка

 
Етикети: , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри