П42 Игри
Икономика с Игри
П42 Игри

Играй Икономическата Игра Онлайн

Назад Икономически Пъзели Икономически Класни Игри Игри за Финанси Банкнотни Пъзели Игри с Монети Икономически Настолни Игри Икономически Игри за Деца Икономически Игри за Студенти Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

Виртуален калкулатор на лихвен процент.

"Калкулатор на Лихвен Процент" е безплатен онлайн калкулатор, за да намерите дневния приход от пари, инвестирани в банкови депозити. Изчислете лихвения процент за ден или месец онлайн. Забавна образователна игра по икономика, подходяща за онлайн уроци и интерактивно обучение. Безплатна онлайн игра., подходящ за онлайн уроци и интерактивни обучения.

Този икономически калкулатор включва следните опции:
  • Въведете сумата, която искате да инвестирате.
  • Въведете лихвения процент, записан в брошурата.
  • Вижте месечния доход за периода.
  • Вижте дневния доход за периода.
Калкулатор на Лихвен Процент картинка

г г


р р

Как се играе Калкулатор на Лихвен Процент.

Има две бели полета за въвеждане на данни и две изходни полета за получаване на резултатите. В най-горното поле въведете сумата, която искате да инвестирате в депозит. Под него напишете лихвения процент написан върху банковата или фирмената брошура - това обикновено е процента за година, или годишен лихвен процент. Кликнете върху бутона за изчисляване и ще получите дневен и месечен приход за срока на депозита. Ако въведете стойностите по начин, по който можете да направите точно 7 евро на ден, ще спечелите играта и ще получите едно ниво на знание. 7 евро на ден е линията на бедност в Източна Европа.

Постижения:
Да знаете как да намерите приходите от лихвен процент.
Трудност: Средна.

Калкулатор на Лихвен Процент екран

а а

г г

Тема на урока: Лихвен процент.


Лихвеният процент е сумата на дължимите лихви за период, пропорционално на сумата, отпусната, депозирана или привлечена (наречена главна сума). Общата лихва по дадена или заемна сума зависи от сумата на главницата, лихвения процент, честотата на комбиниране и продължителността на периода, през който тя е отпусната, депозирана или привлечена.

Дефинира се като дял от дадена сума, която заемодателят начислява като лихва на кредитополучателя, обикновено изразен като годишен процент. Това е ставка, която банката или други кредитори заплащат, за да заема парите си, или ставка, която банката плаща на своите спестители за съхраняване на пари в сметка. Годишният лихвен процент е процентът за период от една година. Други лихвени проценти се прилагат за различни периоди, като например месец или ден, но те обикновено са на годишна база. Това означава, че лихвените проценти, които виждаме в брошурите, независимо от периода, са винаги за една година.

Тази забавна учебна игра, може да отговори на някои от следните въпроси:

1. Как да открием колко ще вземем от лихвения процент?
2. Колко пари трябва да вложа, за да получа 1 $ на ден от депозита?

п42 п42


Коментари (Блогър)

Изтегли

Назад Горе Следва

 
Етикети: , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри