Планета 42 EN Планета 42 ES Планета 42 DE П42 Астрономически Образователни Игри П42 Забавни Образователни Игри П42 Постигнати Нива на Знание Planeta 42 CN Planeta 42 BE Планета 42 BG


Играй Пъзел на Слънчевата Система Онлайн

Назад Пъзели Мозайки Пъзели Picture Пъзели Игри с Луни Космически Проби Аркадни Игри Лабиринти Игри с Карти Приключенски Игри Настолни Игри Симулатори Онлайн Тестове Тестове с Картинки Астрономия 6 клас Астрономия 9 клас Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.


и и

20 планети и спътници от Слънчевата Системе, за които да знаете, в забавна онлайн игра.

"Пъзел на Слънчевата Система" е безплатна онлайн игра с нива на знание, за Слънчевата Система. Тя е част от Интерактивната Астрономична Обсерватория, с която да се изучават и изследват 9те планети в нашата слънчева система, и някои планетоидни тела открити от последните години, като планетата Седна, както и по големите спътници в системата. Това забавно образователно приложение е кратка флаш игра, която върви на среден клас компютри, лаптопи и таблети, и възнаграждава с ново ниво на знание, докато се играе в уеб браузъра. Образователното Табло включва 20 картинки на космически обекти да се играе с тях. Играта е част от Интерактивната Астрономична Обсерватория - образователни инструменти.

Този интерактивен урок, може да отговори на някои от следните въпроси:
  • Колко планети има в Слънчевата Система ?
  • Коя е най-голямата планета от Слънчевата Система?
  • Кое е най-интересното за спътника на Юпитер Европа?
  • Колко спътници (луни) има Марс?
  • Къде се намира Меркурий?
  • Къде се намира Сатурн?
  • Има ли астероиден пръстен в Слънчевата Система?
  • Кой е най-големия обект в астероидния пръстен?
  • Защо Венера няма атмосфера?
  • Плутон има ли луни?
Пъзел на Слънчева Ситема картинка

г г


р р

Как се играе пъзела на Слънчевата Ситема.

Влачите и пускате картинките на планетите, разположени в горната част на екрана, до техните очертания в средата. Курсорът над планетата ще покаже подробна информация за нейното име, наклон на оста, диаметър, повърхностни, въртене и забележителност. След версия 8 планетите вече не се губят и остават в инвентара, докато бъдат подредени правилно.

Постижения:
Да знаете планетите от Слънчевата система, тяхната подредба, и по нещо любопитно за тях.
При победа, играчът получава +1 Ниво на Знание.
Версията за изтегляне(най-долу на страницата) включва изпълним файл за Уиндоус с локални Нива.

Пъзел на Слънчева Ситема екран

а а

й й

Тема на урока: Слънчевата Система.

Подвижни планети и обекти, включени в тази игра са:
Меркурий, Венера, Земя, Луна, Марс, Деймос, Фобос, Астероиден пръстен, Юпитер, Ганимед, Калисто, Йо, Европа, Сатурн, Титан, Уран, Нептун, Тритон, Плутон и Седна.

Неподвижни луни и сателичи:
Церес, Енцелад, Рейа, Лапет, Диона, Мимас, Титания, Оберон, Умбриел, Ариел, Миранда, Харон и Хаумея.

Калисто
Moon
Йо
Moon
Титания
Moon
Тритон
Moon
Венера
Planet
Ганимед
Planet
Рейа
Moon
Мимас
Moon
Callisto jpg
Io jpg
Titania jpg
Triton jpg
Venus jpg
Ganymede jpg
Rhea jpg
Mimas jpg

Картинки и справки от NASA, Wiki и други. Иконки от игрите тук.
Това е нашата слънчева система. В центъра е Слънцето, червено джудже звезда, съставена главно от водород и хелий. Броят на планетите, въртящи се около слънцето, е променлив, тъй като в облака Оорт има много обекти. Има 8 забележителни планети, едно двойно джудже планета Плутон, кандидат от облака Оорт, кандидат от астероидния пръстен и една голяма второстепенна планета от външната повърхност на Слънчевата система - Седна. Така че в тази игра има 12 планети, които трябва да знаете.

1. Първата, най-близка до Слънцето, е Меркурий. Тя има най-кратката година от всички планети, която е равна на 88 земни дни. Но собствената му ротация е много бавна. Отнемат 58 дни, докато Меркурий се завърти сам. С други думи, една година на Меркурий е почти един ден там. Това бавно завъртане прави още едно интересно събитие. Срещу слънцето за дълъг период от време, прави планетата много гореща от едната страна и екстремни студове от другата сенчеста страна. Меркурий е силно кристализиран, което означава, че там няма геоложка дейност. Когато нещо удари повърхността, белегът остава в продължение на милиони години. Много от кратерите са именувани, а някои от тях могат да бъдат изследвани със забавната астрономическа игра Меркурий кратери.

2. Втората планета е Венера. Тя често е представена в червен цвят и се отнася свързва с любовта. Нейното разстояние от Слънцето е почти на "сладкото място", като Земята, което я прави подходяща за живот. Защо там няма живот там? Може би Венера е имала живот, но той е изчезнал поради парниковия ефект, същото което ще се случи и със земята след хиляди милиони години, ако хората не го ускорят. Най-странно за Венера е, че тя е единствената планета в Слънчевата система, която се върти по посока на часовниковата стрелка. Причината за това може да бъде удар от друг пространствен обект, който е променил въртенето. Венера има и най-дългия ден от всички планети - 243 земни дни.

3. Третата планета е Земята, нашата планета. Разстояние от Слънцето, не много горещо, не много студено, наличната вода и магнитното поле на желязната сърцевина (щитът срещу слънчевата радиация) го правят идеално място за жизнеспособни форми на въглерод. В дългосрочен план съдбата му може да бъде същата като на Венера, но това е в милиони години. Нашата цивилизация е само на около 10-20 000 години, а само 2 000 години напред. И така, какво ще се случи през следващите 1000 години също е интересно. Земята има и един естествен спътник - Луната. Луната орбитира наоколо с едната страна, която винаги е обърната към Земята. Оттук винаги виждаме само една страна, а другата страна е тайна за телескопите на Земята. Добре не за космическите сонди, изпратени там. Луната също се отдалечава далеч от нас. Един ден може да я загубим в космоса. Според една теория,

4. Четвъртата планета е Марс. Опуснената оранжева планета се споменава в много фолклор. Това е една от най-изследваните планети, тъй като атмосферата му не е много враждебна. Тук е забавна игра на астрономия с някои от мисиите към Марс. Там са тези пясъчни бури, но нищо в сравнение с вулканите на Йо. Марс е логически кандидат за живот, когато сладкото място се променя с растящото слънце след милиони години. Но за сега това е просто обект на спекулации и проучвания. Марс има 2 луни. Но те не са планети, а само части от скали, заловени в орбита. Първият е Деймос. Вероятно е част от колана на астероидите, отделен от кошера. Другият е Фобос. Ако прекарахме един ден в Марс, ще видим Фобос да мине през небето 3 пъти.

5. Следва астероидният пояс. Той не се смята за планета и често се пренебрегва при изучаване на Слънчевата система. Астероидният пояс е жив пример за това как една планета не се е формирала по естествен начин. Причината се смята за огромната гравитация на Юпитер. Има едно по-голямо джудже планета в астероидния пръстен - Ceres.

6. Петата планета е Юпитер. Това е газов гигант и е най-голямата планета от всички в Слънчевата система. Както звучи, газовите гиганти се състоят основно от газове. И само ядрото се състои от скала или лед. Юпитер също играе много важна роля за живота на Земята. С огромната си гравитация той привлича космически движещи се обекти и не им позволява да достигат до други планети. Както всички газови гиганти, Юпитер има много луни. Около него обикалят 67 обекта, а някои от тях са добре развити планети, като Йо, Европа, Ганимед и Калисто. Всички луни на Юпитер и интересни неща за тях са разделени в друга астрономическа игра Юпитер Луни.

7. Шестата планета е Сатурн. Друг газ гигант, известен с видимия си пръстен от космически обекти, които се движат около него. Той е 24 пъти по-голям от Земята и има 62 естествени спътника, някои от които са много малки. Една от най-големите му луни е Титан. И всички луни могат да бъдат изследвани с астрономическата игра Сатурн Луни.

8. Седмата планета е Уран. Блестящ синен газов гигант, 10 пъти по-голям от Земята. Най-странно за Уран е, че неговата ос на въртене е приблизително успоредна на равнината на Слънчевата система. С други думи, тя се върти около себе си като отгоре-надолу, а не като останалите планети наляво-надясно. Уран разполага с 27 естествени спътника. Най-забележителният е Титан, втората по големина луна в системата.

9. Осмата планета е Нептун. Океаново син газов гигант с почти същата големина като Уран. Една година на Нептун е 164 земни години. Той има 14 известни луни, най-забележимият е Тритон. И това е мястото, където завършва Хелиосферата. Останалите планети се наричат транс-нептунийски обекти и са на много разстояние от Слънцето. Също така техните орбити са толкова елиптични, че могат да се появяват във или извън облака Оорт. Те са хванати в орбитата на Слънцето в диапазон, наречен Междузвездното пространство.

10. Деветата планета е Плутон. Това е двойно джудже планета, както показват последните открития, че Плутон има братска планета Харон. Плутон и Харон са смятани за двоична система, защото барицентърът на орбитите им не лежи в нито едно тяло. Това означава, че и двамата изглеждат кръжат една около друга, както е показано в играта "Запознай се с Плутон". Плутон има още 4 луни - Styx, Nix, Kerberos и Hydra.

11. Десетата планета, разглеждана в тази забавна игра на астрономия, е джуджетата Planet Haumea. Планетата има елипсовидна форма и дори има 2 луни - Хияка и Намка.

12. Най-далечната планета е Седна. Това е малко джудже планета във външните части на Слънчевата система. Малко все още се потвърждава, откъде дойде тази планета или как се формира. Някои от тези отдалечени космически обекти могат да бъдат сателити за някои от газовите гиганти. Отнема много години, за да видите къде всъщност води една орбита, тъй като някои от тях се нуждаят от повече от 100 години, за да завършат едната страна. За Седна "тя" отива един път около слънцето, в продължение на 12 000 години! Така че тази планета не е завършила нито един цикъл, докато хората са се развили от желязна епоха до съвременност.

Цялата тази вълнуваща история е съставена в играта "Соларен пъзел", в кратко приложение за знания в областта на астрономията, с много снимки и по-малко текст.

п42 п42

Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад към Всички Игри Горе Следва картинка

Етикети: , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри