П42 Игри
Астрономически Игри
П42 Игри

Играй Бъдещето на Земята Онлайн

Назад Пъзели Мозайки Пъзели Picture Пъзели Игри с Луни Астрономи Аркадни Игри Лабиринти Игри с Карти Приключенски Игри Настолни Игри Симулатори Онлайн Тестове Тестове с Картинки Астрономия 6 клас Астрономия 9 клас Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

4 етапа от живота на Земята според Слънцето в забавна онлайн учебна игра по астрономия.

"Бъдещето на Земята" е безплатна онлайн игра с нива на знание, в която да съпоставете правилната звезда с повърхността на Земята. Приложение по астрономия за изучаване как слънцето ще повлияе на живота на Земята. Учебна игра, подходяща за онлайн уроци и интерактивно обучение. Част от Интерактивната Астрономична Обсерватория - образователни инструменти.

Тази забавна учебна игра включва следните етапи:
  • Земята е пълна с живот.
  • Водата се изпарява.
  • Земята е обгърната от слънцето.
  • Земята е студено безплодно място.
Бъдещето на Земята картинка

г г


р р

Как се играе Бъдещето на Земята.

Има 4 звезди в горната част на екрана. Всяка звезда представя етап от звездния живот на слънцето. Влачете и пуснете звездите, където трябва да създадат средата на Земята от картинката.

Постижения:
Да знаете съдбата на Земята.
Трудност: Много лесна.
При победа, играчът получава +1 Ниво на Знание.

Бъдещето на Земята екран

а а

й й

Тема на урока: Бъдещето на Земята.

Нашата планета е на 4,5 милиарда години. Първата единична клетка се появява преди 4,1 милиарда години, първият динозавър преди 256 милиона години и първият човек преди 300 000 години. Земята вероятно ще я има още 100 милиарда години, но ще поддържа живота в естествена среда едва още 5-6 милиарда години. Повече от достатъчно, за да се развият още хиляди видове. По принцип Земята ще премине четири основни етапа според Слънцето. И този сценарий на играта е само според Слънцето. Изключваме възможността, че ние, хората, ще я унищожим и замърсим до 100-200 години, а също така ще изключим сблъсъците с други космически обекти. Ето четири етапа:

1. Земята е пълна с живот. Следващите 3-4 милиарда години ще се радваме на добра светлина и топлина от слънцето, докато е на жълта звезда. Ако се затрием, други видове ще продължат.

2. Водата се изпарява. След около 5 милиарда години Слънцето ще става все по-голямо и по-голямо, тъй като звездата ще отива в естествения си живот като Червен гигант. Вече е разширяваща се Оранжева свезда, по-ярка и по-гореща. Водата на Земята ще се изпари, водейки до най-голямото масивно изчезване, което някога е имало Земята. Но не всички форми на живот ще загинат. Все още има безопасни места в дълбините на Земята. Ако хората все още живеят, те ще оцелеят.

3. Земята е обгърната от Слънцето. Около 10 милиарда години след това, на върха на неговата Червен гигант фаза на звезден живот, Слънцето ще бъде толкова голямо, че вероятно ще погълне цялата Земя в нейните външни пластове. Сега има два възможни сценария: а) Земята може да оцелее в адските периоди на Червен гигант, който продължава около 1 милиард години. б) Земята стане толкова гореща, че изгори в пламъци и се присъедини към свездния прах. Във втория сценарий е край на играта и за хората.

4. Земята е студено безплодно място. 50 милиарда години от сега Слънцето ще бъде малко бяло джудже. Вероятно няма да има живот в естествена среда. Но страшното е, че Земята може да плава в космоса в този стадий за още 10 трилиона години! И може да бъде хваната и от друга звезда и да рестартира отново живота. Ние на Планета 42 имаме тази забавна идея: когато направим приличен брой игри във всяка категория, ще ги архивираме и ги поставим в топлоустойчива капсула на времето и ще я заровим дълбоко в Земята. Когато новите видове същества я намерят след 2-3 трилиони години, те ще научат какво е било на Земята по забавен и интерактивен начин :) :D

Тази учебна игра може д аотговори на някои от следните въпроси:

  • Кога ще бъде унищожена Земята?
  • Какво ще бъде Земята в продължение на 100 милиона години в бъдеще?
  • Какво ще бъде Земята 1 милион години в бъдеще?
  • Ще слънцето поглъща Земята?
  • Кога Слънцето ще стане по-малко джудже?
п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад към Всички Игри Горе Следва

 
Етикети: , , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри