П42 Игри
Логически Игри
П42 Игри

Играй Логическата Игра Онлайн

Назад Класически Логически Логически Пъзел Игри Логически Фигури Логически Гатанки Лист и Молив Тестове за Интелигентност Логически Дъски Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

Играй Сокобан Онлайн.

"Сокобан" е безплатна онлайн игра с нива на знания, в която да покриете всички оранжеви държачи (X) чрез преместване на кутиите над тях. Играй сокобан онлайн на компютър. Класическа игра с над 50 вида лабиринти. Забавна логическа игра за обучение. Преместете с клавишите със стрелки и подредете всички сандъци на X-овете. Играйте повече от 50 различни варианта.

Тази забавна логическа игра включва следните режими:
  • 62 лабиринта.
  • Брояч на ходовете.
  • Брояч на времето.
Сокобан Картинка

г г


р р

Как се играе Сокобан.

Преместете сокобана (на японски, мениджър на склад) със стрелките нагоре, надолу, наляво и надясно. 1. Можете да премествате полетата, като ги натискате с помощта на клавишите със стрелки. 2. Можете да натискате само по едно поле. 3. Нивото се печели, когато всички сини притежатели са покрити. 4. Понякога можете да натиснете кутия в ъгъла, или срещу друга кутия по такъв начин, че е невъзможно да преместите кутията. В този случай кликнете върху Рестартиране и опитайте отново.

Постижения:
Да знаете как да спечелите ира на сокобан и да вземете +1 Ниво на Знание.
Трудност: Висока

Сокобан Екран

а а

й й

Тема на Урока: Правила на играта Сокобан:

Сокобан е класическа главоблъсканица, реализирана като компютърна игра. Неин създател е японецът Хироюки Имабаяши, президент на фирмата „Мислещ заек“. През 1980 г. Сокобан печели конкурс за компютърни игри и две години по-късно играта е защитена с авторски права. През годините са разработени много версии на играта за всевъзможни устройства, като нови нива на сложност продължават да се създават и до днес.

Думата „сокобан“ на японски означава управител на склад, какъвто е и героят в играта. Неговата задача е с възможно най-малък брой ходове да избута даден брой сандъци на определени целеви места в един склад. Сандъците могат да бъдат бутани, но не и дърпани. На един ход може да се борави само с по един сандък. Нивата на сложност се определят от броя на сандъците, площта и архитектурата на складовото пространство, разположението на сандъците, на управителя и на целевите площи. В оригиналната игра Сокобан движението е позволено в 4 посоки (наляво, надясно, нагоре и надолу). Съществуват вариации на играта, в които складовото пространство е организирано така, че са възможни и други посоки на движение – например Хексобан, където клетките са организирани на принципа на пчелната пита и движението е в 6 възможни посоки. Има и триизмерни версии на играта.

п42 п42


Коментари (Блогър)

Изтегли

Назад Горе Следва

 
Етикети: , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри