П42 Игри
Игри по Информационни Технологии
П42 Игри

Играй ИТ Играта Онлайн

Назад Мозайки Тестове с Картинки Компютърни сНауки Игри Компютърни Технологии с Игри Забавни Софтуерни Игри Забавни Хадуерни Игри Класни Игри ИТ Игри с Карти Аркади Срочни Тестове Пъзели Информатика 6 Клас игри и тестове 7 Клас игри и тестове 8 Клас игри и тестове 9 Клас игри и тестове 10 Клас игри и тестове Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

3 сегмента от Системата за Глобално Позициониране в забавна онлайн учебна игра по ИТ.

"GPS Сегменти Пъзел" е безплатна онлайн игра с нива на знание с която да подредете сегментите на GPS системата на правилните места на диаграмата. ИТ упражнение за изучаване на структуратана Системата за Глобално Позициониране. Забавна образователна игра, подходяща за онлайн уроци и интерактивно обучение. Интерактивно упражнение към тема: Системи за Глобално Позициониране Урок 3 за 9 клас по Информационни Технологии.

Тази забавна учебна игра включва следните сегменти:
 • Космически сегмент
  GPS сателит
  - Геостационарен сателит
 • Контролен сегмент
  - Главна станция за управление (MCS)
  - Антени на земята
  - Мониторинг станции
  - Поправителна станция
 • Потребителски сегмент
  - Самолет
  - Камион
  - Мобилно устройство
GPS Сегменти Пъзел картинка

г г


р р

Как се играе GPS Сегменти Пъзел.

Има 9 обекта от структурата на системата за глобално позициониране в горната част на екрана. Плъзнете и пуснете ги в правилния сегмент в центъра на екрана и запълнете всички празни места в диаграмата на GPS. Сортирайте всичките 9 обекта, за да спечелите играта.


Постижения:
Да знаете стуктурата на GPS системата да вземете +1 Ниво на Знание
Трудност: Средна.

GPS Сегменти Пъзел екран

а а

й й

Тема на урока: Системи за Глобално Позициониране.

Глобалната система за позициониране (GPS) е сателитна радионавигационна система. Това е глобална навигационна спътникова система, която осигурява геолокация и информация за времето на GPS приемник навсякъде в или близо до Земята, където има невъзпрепятствана видимост към четири или повече GPS спътника. GPS не изисква от потребителя да предава данни и работи независимо от телефонен или интернет прием, въпреки че тези технологии могат да подобрят полезността на информацията за GPS позициониране. Сегашният GPS се състои от три основни сегмента. Това са космическият сегмент, контролния сегмент и потребителският сегмент. Военновъздушните сили на САЩ развиват, поддържат и управляват пространството и контролните сегменти. GPS сателитите излъчват сигнали от космоса и всеки GPS приемник използва тези сигнали, за да изчисли триизмерното си местоположение (географска ширина, дължина и надморска височина) и текущото време. Космическият сегмент (SS) се състои от 24 до 32 спътника на средна земна орбита. Контролният сегмент (CS) се състои от: главна контролна станция (MCS), алтернативна главна станция за управление, четири специализирани наземни антени и шест специализирани мониторни станции. Потребителският сегмент (САЩ) се състои от десетки милиони граждански, търговски и научни потребители на услугата "Стандартно позициониране".

п42 п42


Коментари (Блогър)

Изтегли

Назад Горе Следва

 
Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри