П42 Игри
История и Цивилизация с Игри
П42 Игри

Играй Историческата Игра Онлайн

Назад Исторически Пъзел Игри Исторически Игри Мозайки Исторически Аркадни Игри Исторически Състезателни Игри Исорически Картографски Игри Архитектурни Игри Древноисторически Игри Исторически Игри с Карти Исторически Флагове Исторически Приключенски Игри Исторически Игри с Обличане Исторически Игри със Стрелба Исторически Туристически Игри Игри с Исторически Фигури Пъзели с Чудесата на Света Онлайн Исторически Тестове Интерактивна История за 4 клас Интерактивна История за 6 клас Интерактивна История за 9 клас Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

Порцеланова Кула в Нанкин чудо на света в забавен онлайн пъзел.

Порцеланова Кула в Нанкин Пъзел е онлайн пъзел с нива на знание, за настолни компютри, лаптопи и таблети, който може да се играе и в уеб браузър. От поредицата Чудеса на Света - Порцеланова Кула в Нанкин. Образователното Табло по История включва 40 квадратни парченца които да се подредят.

Порцеланова Кула в Нанкин Пъзел картинка

г г


р р

Как се играе Порцеланова Кула в Нанкин Пъзел.

Това е стнадартен пъзел с въртящи квадрати. Натиснете квадратетата за да ги завъртите, докато не си паснат в картината на Порцеланова Кула в Нанкин. За помощ натиснете "Hint".

Постижения:
Да знаете още едно чудо н света.
Трудност: Ниска.

Порцеланова Кула в Нанкин Пъзел екран

а а

й й

Тема на урока: Порцеланова Кула в Нанкин.

Порцелановата кула в Нанджинг, част от бившия храм Баоен, е историческо място, разположено на южния бряг на външната река Qinhuai в Нанкин, Китай. Това е една пагода, построена през 15-ти век по време на династията Минг, но е била най-вече унищожена през 19 век по време на бунта на Тайпинг. Съвременна реплика на живота в този момент съществува в Нанджинг. Порцелановата кула в Нанджинг е проектирана по времето на императора Йонгъл (1402-1424 г.), малко преди нейното построяване в началото на 15 век. За пръв път е открит от западния свят, когато го посетили европейски пътешественици като Йохан Ноухоф, понякога го изброявали като едно от Седемте чудеса на света. След това излагане на външния свят кулата се разглежда като национално съкровище както за местните жители, така и за другите култури по света. През 1801 г. кулата е ударена от светкавици, а първите четири етажа са били съборени, но скоро тя е била възстановена. В книгата "Заключителните събития на кампанията в Китай" от 1843 г. от Granville Gower Loch се съдържа подробно описание на кулата, както е съществувало в началото на 40-те години. През 50-те години на 20-ти век районът около кулата избухва в гражданска война, когато въстанието в Тайпинг достига до Нанджинг и бунтовниците поемат града.

Original photo by Johan Nieuhof

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следва картинка

 
Етикети: , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри