П42 Игри
История и Цивилизация с Игри
П42 Игри

Играй Историческата Игра Онлайн

Назад Исторически Пъзел Игри Исторически Игри Мозайки Исторически Аркадни Игри Исторически Състезателни Игри Исорически Картографски Игри Архитектурни Игри Древноисторически Игри Исторически Игри с Карти Исторически Флагове Исторически Приключенски Игри Исторически Игри с Обличане Исторически Игри със Стрелба Исторически Туристически Игри Игри с Исторически Фигури Пъзели с Чудесата на Света Онлайн Исторически Тестове Интерактивна История за 4 клас Интерактивна История за 6 клас Интерактивна История за 9 клас Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

Мачу Пикчу чудо на света в забавен онлайн пъзел.

Мачу Пикчу Пъзел е онлайн пъзел с нива на знание, за настолни компютри, лаптопи и таблети, който може да се играе и в уеб браузър. От поредицата Чудеса на Света - Мачу Пикчу. Образователното Табло по История включва 40 квадратни парченца които да се подредят.

Мачу Пикчу Пъзел картинка

г г


р р

Как се играе Мачу Пикчу Пъзел.

Това е стнадартен пъзел с въртящи квадрати. Натиснете квадратетата за да ги завъртите, докато не си паснат в картината на Мачу Пикчу. За помощ натиснете "Hint".

Постижения:
Да знаете още едно чудо н света.
Трудност: Ниска.

Мачу Пикчу Пъзел екран

а а

й й

Тема на урока: Мачу Пикчу.

Мачу Пикчу е крепост от 15-ти век, разположена на планински хребет на височина 2,430 метра над морското равнище. Намира се в района на Куско, провинция Урубамба, област Мачупиччу в Перу, над Свещената долина, която е на 80 километра северозападно от Кузко и през която тече река Урубамба. Повечето археолози вярват, че Мачу Пикчу е построен като имение за инките император Пачакуати (1438-1472 г.). Често погрешно се нарича "Забравеният град на инките" (заглавие, по-точно приложимо за Вилчабамба), това е най-познатата икона на цивилизацията на инките. Инките са построили имота около 1450 г., но са го изоставили век по-късно по времето на испанското завоевание. Въпреки, че е известен на местно ниво, не е бил известен на испанците по време на колониалния период и е останал неизвестен на външния свят, докато американският историк Хирам Бингъм го доведе до международно внимание през 1911 г.

Original photo by Martin St-Amant

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следва картинка

 
Етикети: , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри