П42 Игри
История и Цивилизация с Игри
П42 Игри

Играй Историческата Игра Онлайн

Назад Исторически Пъзел Игри Исторически Игри Мозайки Исторически Аркадни Игри Исторически Състезателни Игри Исорически Картографски Игри Архитектурни Игри Древноисторически Игри Исторически Игри с Карти Исторически Флагове Исторически Приключенски Игри Исторически Игри с Обличане Исторически Игри със Стрелба Исторически Туристически Игри Игри с Исторически Фигури Пъзели с Чудесата на Света Онлайн Исторически Тестове Интерактивна История за 4 клас Интерактивна История за 6 клас Интерактивна История за 9 клас Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

Мавзолей в Халикарнас чудо на света в забавен онлайн пъзел.

Мавзолей в Халикарнас Пъзел е онлайн пъзел с нива на знание, за настолни компютри, лаптопи и таблети, който може да се играе и в уеб браузър. От поредицата Чудеса на Света - Мавзолей в Халикарнас. Образователното Табло по История включва 40 квадратни парченца които да се подредят.

Мавзолей в Халикарнас Пъзел картинка

г г


р р

Как се играе Мавзолей в Халикарнас Пъзел.

Това е стнадартен пъзел с въртящи квадрати. Натиснете квадратетата за да ги завъртите, докато не си паснат в картината на Мавзолей в Халикарнас. За помощ натиснете "Hint".

Постижения:
Да знаете още едно чудо н света.
Трудност: Ниска.

Мавзолей в Халикарнас Пъзел екран

а а

й й

Тема на урока: Мавзолей в Халикарнас.

Мавзолеят в Халикарнас или Гробницата на Мавзол е гробница, построена между 353 и 350 г. пр.н.е. в Халикарнас (сега Бодрум, Турция) за Масулос, сатрап в Персийската империя и неговата съпруга Артемия II от Кария. Структурата е проектирана от гръцките архитекти Satyros и Pythius of Priene. Мавзолеят е с височина около 45 метра, а четирите страни са украсени със скулптурни релефи, всеки от които е създаден от един от четирите гръцки скулптори - Леохарес, Бриаксис, Скопас от Парос и Тимотей. Завършената структура на мавзолея се счита за такъв естетически триумф, който Антипатер от Сидон го е идентифицирал като едно от неговите Седемте чудеса на древния свят. Тя е унищожена от последователни земетресения от 12-ти до 15-ти век, последните оцелели от шестте разрушени чудеса.


п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следва картинка

 
Етикети: , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри