П42 Игри
История и Цивилизация с Игри
П42 Игри

Играй Историческата Игра Онлайн

Назад Исторически Пъзел Игри Исторически Игри Мозайки Исторически Аркадни Игри Исторически Състезателни Игри Исорически Картографски Игри Архитектурни Игри Древноисторически Игри Исторически Игри с Карти Исторически Флагове Исторически Приключенски Игри Исторически Игри с Обличане Исторически Игри със Стрелба Исторически Туристически Игри Игри с Исторически Фигури Пъзели с Чудесата на Света Онлайн Исторически Тестове Интерактивна История за 4 клас Интерактивна История за 6 клас Интерактивна История за 9 клас Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

Света София чудо на света в забавен онлайн пъзел.

Света София Пъзел е онлайн пъзел с нива на знание, за настолни компютри, лаптопи и таблети, който може да се играе и в уеб браузър. От поредицата Чудеса на Света - Света София. Образователното Табло по История включва 40 квадратни парченца които да се подредят.

Света София Пъзел картинка

г г


р р

Как се играе Света София Пъзел.

Това е стнадартен пъзел с въртящи квадрати. Натиснете квадратетата за да ги завъртите, докато не си паснат в картината на Света София. За помощ натиснете "Hint".

Постижения:
Да знаете още едно чудо н света.
Трудност: Ниска.

Света София Пъзел екран

а а

й й

Тема на урока: Света София.

Света София е гръцка православна християнска патриаршеска базилика, по-късно императорска джамия, и сега е музей в Истанбул, Турция. От датата на своето построяване през 537 г. до 1453 г. тя служи като източноправославна катедрала и седалище на Константинополския патриарх, с изключение на периода между 1204 и 1261 г., когато е била преобразувана от Четвърти кръстоносещи в римокатолическа катедрала под Латинска империя. Сградата по-късно е превърната в османска джамия от 29 май 1453 г. до 1931 г. Тогава е секуларизирано и открито като музей на 1 февруари 1935 г. Известно по-специално за масовия купол, то се смята за образец на византийската архитектура и се казва са "променили историята на архитектурата". Той остава най-голямата световна катедрала за почти хиляда години, докато катедралата в Севиля завърши през 1520 г.

Original photo by Arild Vagen

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следва картинка

 
Етикети: , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри