П42 Игри
История и Цивилизация с Игри
П42 Игри

Играй Историческата Игра Онлайн

Назад Исторически Пъзел Игри Исторически Игри Мозайки Исторически Аркадни Игри Исторически Състезателни Игри Исорически Картографски Игри Архитектурни Игри Древноисторически Игри Исторически Игри с Карти Исторически Флагове Исторически Приключенски Игри Исторически Игри с Обличане Исторически Игри със Стрелба Исторически Туристически Игри Игри с Исторически Фигури Пъзели с Чудесата на Света Онлайн Исторически Тестове Интерактивна История за 4 клас Интерактивна История за 6 клас Интерактивна История за 9 клас Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.и и

Храмът на Артемида чудо на света в забавен онлайн пъзел.

Храмът на Артемида Пъзел е онлайн пъзел с нива на знание, за настолни компютри, лаптопи и таблети, който може да се играе и в уеб браузър. От поредицата Чудеса на Света - Храмът на Артемида. Образователното Табло по История включва 40 квадратни парченца които да се подредят.

Храмът на Артемида Пъзел картинка

г г


р р

Как се играе Храмът на Артемида Пъзел.

Това е стнадартен пъзел с въртящи квадрати. Натиснете квадратетата за да ги завъртите, докато не си паснат в картината на Храмът на Артемида. За помощ натиснете "Hint".

Постижения:
Да знаете още едно чудо н света.
Трудност: Ниска.

Храмът на Артемида Пъзел екран

а а

й й

Тема на урока: Храмът на Артемида.

Храмът Артемида или Артемизия, известен също по-точно като храма на Диана, е гръцки храм, посветен на древна местна форма на богинята Артемида. Той се намира в Ефес (близо до съвременния град Селчук в днешна Турция). Беше напълно възстановен три пъти и в последната му форма беше едно от седемте чудеса на древния свят. До 401 г. е била разрушена или унищожена. Само основи и фрагменти от последния храм остават на мястото. Най-ранната версия на храма (temenos) предшества ионийската имиграция от много години и датира от бронзовата епоха. Калимах, в химн на Артемида, го приписва на амазонките. През VII век пр.н.е. е разрушена от наводнение. Реконструкцията му, в по-грандиозна форма, започва около 550 г. пр.н.е., под християнския архитект Херсифрон и неговия син Метаген. Проектът бе финансиран от Кройс от Лидия и отне 10 години, за да завърши. Тази версия на храма е била унищожена през 356 г. пр.н.е. от Херостат в памет. Следващата, най-великата и последна форма на храма, финансирана от самите Ефесяни, е описана в списъка на Седмото чудо на Антипатер от Сидон.

Original photo by Zee Prime

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следва картинка

 
Етикети: , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри