П42 Игри
Биологически Игри
П42 Игри

Играй Биологични Системи Пъзел Онлайн

Назад Биологически Учебни Пъзели Биологически Аркадни Игри Биологически Учебни Викторини Класни Игри по Биология Биологически Игри за Цикъла на Живота Анатомически Учебни Игри Зоологически Учебни Игри Ботанически Учебни Игри Биологически Тестове Биологически Онлайн Игри за Деца Биологически Онлайн Игри за Студенти Следва

За да играете онлайн натиснете екрана от горе и след това бутон старт.
Или можете да изтеглите играта и да играете офлайн.п42 п42

Интерактивни Биологични Системи.

"Биологични Системи Пъзел" е малка игра с нива на знание, в която да подредите органите и клеткие в тяхната правилна биологична система. Забавна образователна игра за изучаване на анатомичните системи и техните органи в човешкото тяло. Интерактивни Биологични Системи. Учебна игра по биология, подходяща за онлайн уроци и интерактивни обучения. Безплатна онлайн игра. Интерактивно упражнение по биология за 10 клас.

Тази забавна учебна биологическа игра включва следните системи:
  • Скелетна система - Череп, Остеоцит
  • Нервна система - Мозък, Неврон
  • Кръвоносната система - Сърце, Еритроцит
  • Дихателна система - Бели дробове, Алвеоли
  • Храносмилателна система - Черен дроб, Стомах
  • Мускулна система - Мускул, Миоцит
  • Репродуктивна система - Яйцеклетка, Сперматозоид
Интерактивни Биологични Системи

п42 п42


п42 п42

Как се играе Биологични Системи Пъзел

В горната част на екрана има 14 картинки на различни човешки органи и клетки. Влачете и ги пуснете в правилната анатомична система в центъра на екрана. Избраните парчета показват имената на органите. Сортирайте всички 14 органи и клетки, за да спечелите играта. Броячът на опитите се използва само за оценка, 14 опита за 6, 28 опита за 2!

Постижения:
Да знаете органи от анатомични системи и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Средна.

Биологични Системи Пъзел екран

п42 п42

п42 п42

Тема на урока: Биологични Системи.

Органна система е група органи, които работят заедно като биологична система, за да изпълняват една или повече функции. Всеки орган върши определена работа в тялото и е съставен от различни тъкани.

Скелетната система включва всички кости и стави в тялото. Всяка кост е сложен жив орган, който се състои от много клетки, протеинови влакна и минерали. Скелетът действа като опора, като осигурява подкрепа и защита на меките тъкани, които съставляват останалата част от тялото.

Нервната система е мрежата от нервни клетки и влакна, която предава нервни импулси между части от тялото и мозъка. Тя позволява на хората и животните да реагират на това, което е около тях.

Кръвоносната система, наричана още сърдечно-съдова система, е системата на тялото, която движи кръвта около тялото. Състои се от сърцето и кръвоносните съдове, кръвта, лимфата и лимфните съдове.

Дихателната система е серия от органи, отговорни за приемането на кислород и изхвърлянето на въглероден диоксид. Основните органи на дихателната система са белите дробове, които извършват този обмен на газове, докато дишаме.

Храносмилателната система се състои от стомашно-чревния тракт плюс допълнителните органи на храносмилането. Храносмилането включва разграждането на храната на по-малки и по-малки компоненти, докато те не могат да бъдат усвоени и асимилирани в тялото.

Мускулната система е органна система, състояща се от скелетни, гладки и сърдечни мускули. Тя позволява движението на тялото, поддържа стойката и циркулира кръв по цялото тяло.

Репродуктивната система на организма е биологичната система, съставена от всички органи, участващи в сексуалната репродукция, при които мъжките и женските органи са анатомично различни. Много вещества като течности, хормони и феромони също са важни аксесоари за репродуктивната система.

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следваща Игра
п42 интерактивна астрономия п42 интерактивна биология п42 интерактивна география п42 интерактивна математика п42 интерактивна химия п42 интерактивни компютри п42 интерактивна физика п42 интерактивни чужди езици п42 интерактивни изкуства п42 интерактивна археология п42 интерактивна психология п42 интерактивна история п42 интерактивна икона п42 интерактивно готвене п42 интерактивна логика п42 интерактивни поздравителни картички п42 интерактивна природна p42 пъзел филми икона p42 пъзел игри икона п42 спортни игри

Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри