П42 Игри
Биологически Игри
П42 Игри


п42 астрономия икона п42 биология икона п42 география икона п42 математика икона п42 химия икона п42 компютри икона п42 физика икона п42 чужди езици икона п42 arts п42 археология икона


Назад Биологически Учебни Пъзели Биологически Аркадни Игри Биологически Учебни Викторини Класни Игри по Биология Биологически Игри за Цикъла на Живота Анатомически Учебни Игри Зоологически Учебни Игри Ботанически Учебни Игри Биологически Тестове Биологически Онлайн Игри за Деца Биологически Онлайн Игри за Студенти Следва

twitter  


п42 п42

Интерактивни Мускулни Групи.

"Мускулни Групи Пъзел" е малка игра с нива на знание, за подреждане мускулите на правилното място в тялото на човека. Забавна образователна игра за изучаване на мускулните групи, които функционират за производство на сила и движение. Учебна игра по биология, подходяща за онлайн уроци и интерактивни обучения. Безплатна онлайн игра. Анатомическа игра. Биологическа игра.


Тази забавна учебна биологическа игра включва следните мускулни групи:
 • Вратни мускули
 • Трапец (Trapezius)
 • Трапец Преден (Trapezius)
 • Делтовиден мускул (Deltoid)
 • Бицепс (Biceps brachii)
 • Трицепс (Triceps brachii)
 • Предмишница
 • Четириглав Бедрен мускул (Quadriceps femoris)
 • Прасец (Gastrocnemius)
 • Гръден мускул (Pectorialis major)
 • Гръбен мускул (Latissimus dorsi muscle)
 • Кос коремен мускул (External oblique muscle)
 • Заден Кос мускул (External oblique muscle)
 • Коремен мускул (Rectus abdominis muscle)
 • Седалищен мускул (Gluteus maximus muscle)
Интерактивни Мускулни Групи Пъзел

п42 п42


п42 п42

Как се играе Мускулни Групи Пъзел

Има 15 картинки на мускули в различни цветове, разположени вляво на екрана. Влачете и ги пуснете на правилното място на празната диаграма вдясно на екрана. Подредете правилно всички 15 мускули, за да спечелите играта. Тествайте знанията си по тази тема с брояча за опити.

Постижения:
Да знаете поне 5 мускулни групи и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Средна.

Мускулни Групи Пъзел екран

п42 п42

п42 п42

Тема на урока: Мускулни Групи.

Мускулната система се състои от всички мускули, присъстващи в едно тяло. В човешкото тяло има приблизително 650 скелетни мускула, но точно число е трудно да се определи. Трудността се състои отчасти във факта, че различните източници групират мускулите по различен начин, а отчасти и в това, че някои мускули, като palmaris longus, не винаги присъстват. Така ги разделяме на групи, за да ги разберем.

Мускулите на шията са главно отговорни за движението на челюстта и езика, но основният мускул за силна шия е трапецовидният мускул.

Трапецовидният мускул е голям сдвоен повърхностен мускул, който се простира надлъжно от тилната кост до долните гръдни прешлени на гръбначния стълб и странично до гръбначния стълб на скапулата. Той движи скапулата и поддържа ръката. Трапецът има три функционални части: горна (низходяща) част, която поддържа тежестта на ръката; средна област (напречна), която прибира скапулата; и долна (възходяща) част, която медиално се върти и потиска скапулата.

Делтоидният мускул е мускулът, образуващ заобления контур на човешкото рамо. Анатомично изглежда, че е съставен от три различни групи влакна, въпреки че електромиографията предполага, че се състои от поне седем групи, които могат да бъдат независимо координирани от нервната система.

Бицепсът е голям мускул, който лежи в предната част на горната част на ръката между рамото и лакътя. И двете глави на мускула възникват на скапулата и се съединяват, за да образуват един мускулен корем, който е прикрепен към горната предмишница. Докато бицепсът пресича както раменната, така и лакътната става, основната му функция е в лакътя, където огъва предмишницата и подтиска предмишницата.

Трицепсът е голям мускул на задната страна на горния крайник на много гръбначни животни. Той е главно отговорен за удължаването на лакътната става (изправяне на ръката). Трицепсът е разширяващ мускул на лакътната става и антагонист на мускулите на бицепса и брахиалиса. Той може също да фиксира лакътната става, когато предмишницата и ръката се използват за фини движения, например при писане. Предполага се, че фасцията с дълга глава се използва, когато се изисква продължително генериране на сила или когато има нужда от синергичен контрол върху рамото и лакътя или и двете.

Мускулите на предмишницата са съставени от повече от 20 мускула. Вътрешните мускули на предмишницата действат на предмишницата, което означава, през лакътната става и проксималните и дисталните радиоланални стави (което води до пронация или супинация, докато външните мускули действат върху ръката и китката. В повечето случаи външните предни мускули са флексори, докато външните задни мускули са екстензори.

Четириглавият Бедрен мускул е голяма мускулна група, която включва четирите преобладаващи мускула на предната част на бедрото. Той е големият разширяващ мускул на коляното, образува голяма месеста маса, която покрива предната и страните на бедрената кост. Името произлиза от латински четириглав мускул на бедрената кост.

Прасецът или гастрокнемиусният мускул е повърхностен двуглав мускул, който се намира в задната част на подбедрицата на хората. Върви от двете си глави малко над коляното до петата, три ставен мускул (коляно, глезен и субталарни стави).

Гръдните мускули са мускулите, които свързват предната част на гърдите на човека с костите на горната част на ръката и рамото. Пекторалис майор е дебел, ветрилообразен мускул, който съставлява по-голямата част от гръдния мускул. Лежи под гърдата. Той служи за огъване, разширяване и завъртане на плечовата кост, дългата кост на горната част на ръката. Пекторалис минор е тънък триъгълен мускул, разположен под пекторалис мажор. Прикрепва се към ребрата и служи за стабилизиране на лопатката, голямата кост на рамото.

Гръбният мускул latissimus dorsi е голям, плосък мускул на гърба, който се простира отстрани, зад ръката и е частично покрит от трапеца на гърба близо до средната линия. Двойката мускули е обикновено известна като "лат", особено сред културистите. Latissimus dorsi е най-големият мускул в горната част на тялото. Latissimus dorsi е отговорен за разширение, аддукция, напречно разширение, известно още като хоризонтално отвличане, флексия от разширено положение и (медиално) вътрешно въртене на раменната става. Той също така има синергична роля за разширение и странично огъване на лумбалния гръбначен стълб.

Кос коремен мускул или коремният външен наклонен мускул (също външен наклонен мускул или външен наклонен мускул) е най-големият и най-външният от трите плоски коремни мускула на страничния преден корем. Външната коса е разположена върху страничната и предната част на корема. Той е широк, тънък и неправилно четириъгълник, мускулната му част заема отстрани, апоневрозата му - предната стена на корема. При повечето хора (особено жените), косата не се вижда, поради подкожни мастни натрупвания и малкия размер на мускула.

Rectus abdominis, известен още като „коремен мускул“ или „абс“, е сдвоен мускул, който работи вертикално от всяка страна на предната стена на човешкия корем, както и този на някои други бозайници. Има два успоредни мускула, разделени от средна линия от съединителна тъкан, наречена linea alba. Това е мускулът, който образува коремните плочки.

Седалищен мускул или глутеалните мускули са група от три мускула, които изграждат дупето: gluteus maximus, gluteus medius и gluteus minimus. Трите мускула произхождат от илиума и сакрума и се вмъкват върху бедрената кост. Функциите на мускулите включват разширение, абдукция, външно въртене и вътрешно въртене на тазобедрената става.

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следваща Игра
п42 интерактивна астрономия п42 интерактивна биология п42 интерактивна география п42 интерактивна математика п42 интерактивна химия п42 интерактивни компютри п42 интерактивна физика п42 интерактивни чужди езици п42 интерактивни изкуства п42 интерактивна археология п42 интерактивна психология п42 интерактивна история п42 интерактивна икона п42 интерактивно готвене п42 интерактивна логика п42 интерактивни поздравителни картички п42 интерактивна природна p42 пъзел филми икона p42 пъзел игри икона п42 спортни игри


п42 психология икона п42 история икона п42 икономика икона п42 готвене икона п42 логика икона п42 дворни игри икона п42 поздравителни картички икона п42 природни пъзели икона p42 пъзел филми икона p42 пъзел игри икона
Етикети: , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри