П42 Игри
Биологически Игри
П42 Игри


п42 астрономия икона п42 биология икона п42 география икона п42 математика икона п42 химия икона п42 компютри икона п42 физика икона п42 чужди езици икона п42 arts п42 археология икона


Назад Биологически Учебни Пъзели Биологически Аркадни Игри Биологически Учебни Викторини Класни Игри по Биология Биологически Игри за Цикъла на Живота Анатомически Учебни Игри Зоологически Учебни Игри Ботанически Учебни Игри Биологически Тестове Биологически Онлайн Игри за Деца Биологически Онлайн Игри за Студенти Следва

twitter  


п42 п42

Интерактивна Структура на Мозъка.

"Мозък Пъзел" е малка игра с нива на знание, в която да подредите частите на човешкия мозък на правилните места. Забавна образователна игра за изучаване на структурата на човешкия мозък. Интерактивна Структура на Мозъка. Учебна игра по биология, подходяща за онлайн уроци и интерактивни обучения. Безплатна онлайн игра. Анатомическа игра. Интерактивно упражнение по биология за 12 клас.


Тази забавна учебна биологическа игра включва следните съставни части на мозъка:
 • Главен мозък
 • Малък мозък
 • Мозъчен ствол
 • Деинцефалон
 • Мозъчна кора
 • Страничен вентрикул
 • Полукълбов мост
 • Таламус
 • Хипоталамус
 • Хипофизна жлеза
 • Среден мозък
 • Продълговат мозък
 • Варолиев мост
 • Хипокампус
Интерактивна Структура на Мозъка

п42 п42


п42 п42

Как се играе Мозък Пъзел

Има 14 части от човешкия мозък, разположени вляво и в горната част на екрана. Влачете и ги пуснете в съответната позиция на диаграмата на мозъка долу в вдясно. Можете да видите имената на мозъчните части, когато са избрани. Сортирайте всички 14 части на мозъка, за да спечелите играта. Броячът на опитите се използва само за оценка, 14 опита за 6, 28 опита за 2!

Постижения:
Да знаете структурата на мозъка и да получите +1 Ниво на Знание.
Трудност: Средна.

Мозък Пъзел екран

п42 п42

п42 п42

Тема на урока: Структура на мозъка.

Човешкият мозък се състои от голямо количество части и групи. Ето някои от най-забележителните. Трите основни части са Главен мозък, Малък мозък и Мозъчен ствол. За лобовете на Главен мозък проверете играта с това име. Мозъчният ствол се състои от Среден мозък, Продълговат мозък и Варолиев мост. Диенцефалонът се състои от таламус, хипоталамус и хипофиза. Ето всички части включени в играта:

Главеният мозък е най-голямата част от мозъка. Намира се в предната част на мозъка. Той съдържа около 15 милиарда клетки и е най-новата мозъчна структура, която се е развила. Мозъкът приема данни от зрението и други органи на сетивата. Той контролира съзнанието и действието. Той планира, мисли, преценява и организира реч и информация. Това са така наречените „висши психични функции“.

Малкият мозъкът работи главно за контрол на баланса и координиране на движението. Той комбинира сигнали от очите, мускулите и ушите с моторни команди от предния мозък и помага за координиране на контрола върху тялото.

Мозъчният ствол е задната част на мозъка. Той има две секции: заден мозък, който включва поните и медулата, и средния мозък. Въпреки че мозъчният ствол е малък, той е изключително важен. Движението и сензорните връзки от основната част на мозъка към останалата част на тялото преминават през мозъчния ствол. Той свързва мозъка със гръбначния мозък.

Диенцефалонът е разделение на предния мозък. Разположен е между теленцефалона и средния мозък. Състои се от структури, които са от двете страни на третата камера, включително таламуса, хипоталамуса, епитела и субталамуса.

Мозъчната кора е външният слой на невралната тъкан на главния мозък при хора и други бозайници. Той е разделен на два кортика, чрез надлъжната фисура, която разделя главния мозък на лявото и дясното полукълбо на мозъка. Двете полукълба са съединени под кората от corpus callosum.

Страничните вентрикули са двете най-големи кухини на камерната система на мозъка на човека и съдържат цереброспинална течност. Това е бистра, водниста течност, която осигурява възглавничка за мозъка, като същевременно помага за циркулирането на хранителните вещества и извеждането на отпадъците. Всяко полукълбо на мозъка съдържа странична камера, известна като лява или дясна камера.

Полукълбов мост (corpus callosum) е широк, гъст нервен тракт, състоящ се от плосък сноп от комиссурални влакна, под мозъчната кора в мозъка. Корпусът на телата се среща само при плацентарни бозайници.

Таламусът е симетрична структура по средна линия в мозъка на гръбначни животни. Той е между мозъчната кора и средния мозък. Той предава сензорни и двигателни сигнали към мозъчната кора и регулира съзнанието, съня и бдителността.

Хипоталамусът е мозъчна част в основата на мозъка. Той свързва ендокринната система с нервната система. Хипоталамусът контролира телесната температура, глада, жаждата и циркадните цикли. Системата за контрол регулира хипофизата, „главната жлеза“ на тялото.

Хипофизната жлеза (или хипофиза) е важна част от ендокринната система. Намира се в основата на мозъка между очите. Хипофизата е прикрепена към хипоталамуса, който също е жлеза. Хипофизата контролира цяла гама жизненоважни функции чрез отделяне на хормони.

Средният мозък е част от мозъчния ствол. Той е свързан с зрение, слух, контрол на двигателя, сън / събуждане, възбуда, бдителност и регулиране на температурата.

Продълговат мозък или просто медулата е дълга структура, подобна на стъблото, която представлява част от мозъчния ствол. Той е преден и частично по-нисък от малкия мозък. Това е конусовидна невронна маса, отговорна за неволни функции, вариращи от повръщане до кихане.

Варолиев мост е част от мозъчния ствол, а при хора и други двуноги лежи по-ниско от средния мозък, превъзхожда медулата и предната част на малкия мозък. Функциите на поните включват регулиране на дишането, контролира неволните действия, сетивни роли в слуха, равновесие и вкус, както и при усещания на лицето като допир и болка, както и двигателни роли при движение на очите, изражение на лицето, дъвчене, преглъщане и др. и секрецията на слюнка и сълзи.

Хипокампусът е основен компонент в мозъка на хората и други гръбначни животни. Хората и другите бозайници имат две хипокампи, по едно от всяка страна на мозъка. Хипокампусът е част от лимбичната система и играе важни роли в консолидирането на информацията от краткосрочната памет към дългосрочната памет и в пространствената памет, която позволява навигация. Хипокампусът се намира под кората на главния мозък в алокортекса.

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следваща Игра
п42 интерактивна астрономия п42 интерактивна биология п42 интерактивна география п42 интерактивна математика п42 интерактивна химия п42 интерактивни компютри п42 интерактивна физика п42 интерактивни чужди езици п42 интерактивни изкуства п42 интерактивна археология п42 интерактивна психология п42 интерактивна история п42 интерактивна икона п42 интерактивно готвене п42 интерактивна логика п42 интерактивни поздравителни картички п42 интерактивна природна p42 пъзел филми икона p42 пъзел игри икона п42 спортни игри


п42 психология икона п42 история икона п42 икономика икона п42 готвене икона п42 логика икона п42 дворни игри икона п42 поздравителни картички икона п42 природни пъзели икона p42 пъзел филми икона p42 пъзел игри икона
Етикети: , , , , , ,
Планета 42 Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри