Математически Игри
Логически Игри
Икономически Игри


п42 астрономия икона п42 биология икона п42 география икона п42 математика икона п42 химия икона п42 компютри икона п42 физика икона п42 чужди езици икона п42 arts п42 археология икона


Назад Класически Логически Логически Пъзел Игри Логически Фигури Логически Гатанки Лист и Молив Тестове за Интелигентност Логически Дъски Следва

twitter  

и и

Играй Шах Онлайн.

"Шах" е онлайн логическа игра с 32 черни ибели фигури, която се играе на шахмантан дъска. Играй шах онлайн срещу компютър. Настолна игра. Забавна логическа игра за обучение. Вземете всички фигури на опонента за да спечелите. За изучаване на правилата на играта шах, можете да играете Шахматни Фигури Пъзел.

Тази забавна логическа игра включва следните фигури за всеки играч:
  • 1 Цар - движи се на един квадрат във всички посоки.
  • 1 Царица - премества всички квадратчета във всички посоки.
  • 2 Топа - движи се във всички квадратни вертикални и хоризонтални посоки.
  • 2 Офицери (фриц) - премества всички квадратни диагонални посоки.
  • 2 Коня - премества се на квадрат, който е два квадрата разстояние хоризонтално и един квадрат вертикално, или два квадрата вертикално и един квадрат хоризонтално, прескачащи фигури.
  • 8 Пешки - премества един квадрат напред (от първоначалната позиция 2 квадрата).
Шах Картинка

г г


р р

Как се играе Шах.

Това е класическа шахматна игра, направена от Джеймс М. Бъртън. Подробните правила са описани в раздела за Тема на Урока.

Постижения:
Да знаете как да спечелите ира на шах.
Трудност: Висока

Шах Екран

а а

й й

Тема на Урока: Правила на играта Шах:

Шахът е игрална стратегия на двама играчи, която се играе на шахматна дъска, карирана дъска с 64 квадрата, подредени в 8x8 решетка. Играта се играе от милиони хора по целия свят. Смята се, че шахматът е извлечен от индийската игра чатуранга преди известно време преди 7-ми век. Chaturanga е също така вероятно предшественик на източните стратегии xiangqi, janggi и shogi. Шахматът достига до Европа през 9-ти век, благодарение на завладяването на Омаядите от Hispania. Те са приели сегашните си правомощия в Испания в края на 15 век; съвременните правила бяха стандартизирани през 19 век.

Шахът се играе на квадратна дъска от осем реда (наречени редове, обозначени от 1 до 8) и осем колони (наречени файлове, обозначени от a до h). 64-те квадрата се редуват в цвят и се наричат светли и тъмни квадрати. Шахматната дъска се поставя с лек квадрат в десния край на най-близкия до всеки играч ранг. Съгласно конвенцията, парчетата на играта се разделят на бели и черни групи, а играчите се наричат съответно Бяло и Черно. Всеки играч започва играта с 16 парчета от определен цвят, състоящи се от един цар, една кралица, два топа, два епископа, два рицаря и осем пешки. Парчетата са изложени, както е показано на диаграмата и снимката, като всяка кралица е на квадрат със собствен цвят (бялата кралица на светъл квадрат, черната кралица на тъмен квадрат).

В състезателните игри цветовете се разпределят от организаторите; в неформалните игри, цветовете обикновено се решават на случаен принцип, например чрез прикриване на бяла и черна пешка в двете ръце и избор на противника или чрез хвърляне на монети. Играчът с белите фигури се движи първо. След първия ход, играчите се редуват, придвижвайки едно парче на ход (с изключение на рокада, когато се преместват две парчета). Парчетата се преместват или на незаетен квадрат, или на един, който е зает от противниковото парче, което се улавя и отстранява от играта. С единственото изключение на en passant, всички парчета улавят, като се придвижват до квадрата, който заема противниковото парче. Играчът не може да прави какъвто и да е ход, който да постави или да остави собствения цар на играча под атака. Играчът не може да "премине" завой; човек трябва да направи законен ход (това е основата за финес, наречен zugzwang). Ако играчът, който се движи, няма правен ход, играта свършва; резултатът е или мат (загуба за играч без законен ход), ако царят е в шах, или безизходица (равенство), ако царят не е.

Ето основните графики на фигурите:

King
Queen
Rook
Bishop
Knight
Pawn
п42 п42


Коментари (Блогър)

Изтегли

Назад Горе Следва


п42 психология икона п42 история икона п42 икономика икона п42 готвене икона п42 логика икона п42 дворни игри икона п42 поздравителни картички икона п42 природни пъзели икона p42 пъзел филми икона p42 пъзел игри икона
 
Етикети: , , , , ,
Планета 42 Свят с Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри