Археологически Игри
История и Цивилизация с Игри
Езикови Игри


п42 астрономия икона п42 биология икона п42 география икона п42 математика икона п42 химия икона п42 компютри икона п42 физика икона п42 чужди езици икона п42 arts п42 археология икона

Назад Исторически Пъзел Игри Исторически Игри Мозайки Исторически Аркадни Игри Исторически Състезателни Игри Исорически Картографски Игри Архитектурни Игри Древноисторически Игри Исторически Игри с Карти Исторически Флагове Исторически Приключенски Игри Исторически Игри с Обличане Исторически Игри със Стрелба Исторически Туристически Игри Игри с Исторически Фигури Пъзели с Чудесата на Света Онлайн Исторически Тестове Интерактивна История за 4 клас Интерактивна История за 6 клас Интерактивна История за 9 клас Следва

twitter  

и и

18 велики изиобретения използвани до днес в забавна образователна онлайн игра по история.

Велики Изобретения е безплатна онлайн игра с нива на знание, за някои важни изобретения и устройства използвани във всекидневието и до днес. Уцелете изобретенията за да ги съберете. Малка забавно-образователна игра със стрелба за настолни компютри и лаптопи, която може да се играе и в уеб браузър. Образователното Табло по История включва 18 картинки и години на изибретения, с които да се играе.
Играта е част от Итерактивните Исторически Монументи - образователни инструменти.

Тази забавна мултимедия, може да отговори на някои от следните въпроси:
  • Какви изобретения от средновековието все още се използват?
  • Какви изобретения от древността все още се използват?
  • Кой са най-новите широко използвани изобретения?
  • Кога е изобретен телефона?
  • Кога е изобретен твърдия диск на компютъра?
Велики Изобретения картинка

г г


р р

Как се играе Велики Изобретения Онлайн Игра.

Случайни изобретения ще започнат да се покават и скриват на екрана. Трябва да ги уцелите с мишката, за да ги съберете в инвентара в горната част на екрана. Всяко изобретение трябва да бъде уцелено поне веднъж за да се спечели играта.

Постижения:
Да знаете 7 изобретения от всекидневието.
Трудност: Средна.
При победа, играчът получава +1 Ниво на Знание.
Вижте филмче как се играе в YouTube.

Велики Изобретения екран

а а

й й

Тема на урока: Велики Изобретения част 1.

Тази забавна игра със стрелба може да тренира мисленето и паметта. Следват изобретенията в ключени в играта. (преводът е извършен от програма)

1. Папирус - 3000 г. пр. Хр. Папирусът е материал, подобен на плътна хартия, използвана в древността като повърхност за писане. Папирус е произведен за първи път в Египет още от четвъртото хилядолетие пр.н.е.

2. Гребен - 3000 г. пр. Хр. Гребенът е зъбно устройство, което се използва за оформяне, почистване и управление на косата и скалпа. Гребените са сред най-старите инструменти, открити от археолози, открити в много изтънчени форми от селища, датиращи преди 5000 години в Персия.

3. Монета - 1500 г. пр. Хр. Монетата е малка, плоска, кръгла част от метал или пластмаса, използвана основно като средство за размяна, за да се улесни търговията. Първите монети са разработени самостоятелно във времето на желязната ера Анатолия и Древна Гърция, Индия и Китай около VII и VI в. Пр. Хр.

4. Стъкло - 1000 г. пр. Хр. Стъклото е некристално аморфно твърдо вещество, което често е прозрачно и има широко практично, технологично и декоративно приложение. По принцип археологическите данни показват, че първото истинско стъкло е направено в крайбрежната северна Сирия, Месопотамия или древен Египет.

5. Кран - 515 г. пр. Хр. Кранът е тип машина, която може да се използва както за повдигане и спускане на материали, така и за хоризонтално преместване. Кранът за повдигане на тежки товари е измислен от древните гърци в края на VI в. Пр. Хр.

6. Астролаб - 150 г. пр. Хр. Астролаби е апарат, използван от астрономи и навигатори, за измерване на наклонената позиция в небето на аселесиалното тяло, за идентифициране на звезди или планети и определяне на локалната географска ширина, дадена на местното време и обратно. Ранната астролаба била изобретана в елинистичния свят от Аполоний от Перга, около 220 г. пр.н.е. или през 150 г. пр.н.е. и често се приписва на Хипарх.

-------- ДРЕВНИ ДО СРЕДНОВЕКОВНИ ВРЕМЕНА

7. Коляновилка - 200 АД. Коляновият вал е механична част, способна да извърши преобразуване между въртеливо движение и въртеливо движение. В Аугуста Раурица, Швейцария, е открита римска желязна кобила с неизвестна цел, датираща от 2 в.

8. Риболовна макара - 200 АД. Риболовна макара е цилиндрично устройство, прикрепено към риболовен прът, използван в линията за навиване и складиране. В литературните записи най-ранните свидетелства за риболовната макара идват от работа от 4-ти век, озаглавена "Живот на известни безсмъртни".

9. Вятърна мелница - 650 г. АД. Вятърната мелница е мелница, която превръща енергията на вятъра в ротационна енергия с помощта на перки, наречени платна или остриета. Първите практически вятърни мелници имат платна, които се въртят в хоризонтална равнина около вертикална ос. Тези панемонови вятърни мелници са изобретени в източна Персия.

10. Оръдие - 1326. Оръдие е всяко парче артилерия, което използва барут или други обичайно експлозивни пропеланти, за да пусне снаряд. Изобретението на оръдието, задвижвано от барут, първоначално се развива в Китай и по-късно се разпространява в останалата част на света.

11. Печатарска преса - 1439. Печатарска преса е устройство за натиск върху напоена с мастило повърхност върху печатната среда, като по този начин се прехвърля мастилото. Печатарната преса е измислена в Свещената Римска империя от германеца Йоханес Гутенберг около 1440 г., на базата на съществуващи винтови преси.

12. Пушка - 1500. Пушка е огнестрелно оръжие, предназначено да бъде изстреляно от рамото, с цев, който има спираловиден жлеб или шарка от канали, нарязани в стените на цевта. Произходът на оръжията е трудно да се проследи, но някои от най-ранните практически експерименти изглежда са се случили в Европа през 15 век.

-------- СРЕДНОВЕКОВИЕ ДО МОДЕРНИ ВРЕМЕНА

13. Алкохолен термометър - 1709. Термометърът е устройство, което измерва температурата или температурния градиент. Различни автори са кредитирали изобретяването на термометъра на героя на Александрия. Термометърът обаче не е едно изобретение, а едно развитие. През 1709 г. Даниел Габриел Фаренхайт изобразява термометъра за алкохол.

14. Телефон - 1876. Телефонът преобразува звука, типично и най-ефективно от човешкия глас, в електронни сигнали, подходящи за предаване. Александър Греъм Бел беше първият, който получи патент за електрически телефон от Службата за патенти и търговски марки на САЩ през март 1876 г.

15. Лампа с нажежаема жичка - 1879. Джоузеф Суон и Томас Едисон патентоваха функционална крушка с нажежаема жичка. Две дузина изобретатели са експериментирали с електрическо нажежаемо осветление през първите три четвърти от 19 век, но никога не са измислили практически дизайн.

16. Зип - 1891. Ципът е често използвано устройство за свързване на краищата на отвор от плат или друг гъвкав материал, например върху дреха или чанта. През 1891 г. Whitcomb Judson изобразява ципа.

17. HDD - 1956. Твърдо дисково устройство (HDD) е устройство за съхранение на данни, което използва магнитно хранилище за съхраняване и извличане на цифрова информация посредством бързо въртящи се дискове, покрити с магнитен материал. Твърди дискове бяха въведени през 1956 г. като съхранение на данни за IBM компютър за обработка на транзакции в реално време.

18. USB - 1996. USB, кратко за Universal Serial Bus, е индустриален стандарт, който дефинира кабели, конектори и комуникационни протоколи за свързване, комуникацията и захранването между компютри и устройства. Група от седем компании започна Развитие на USB през 1994: Compaq, DEC, IBM, Intel, Microsoft, NEC и Nortel.

Comb jpg
Crane jpg
Astrolabe jpg
Coins jpg
Windmill jpg
Fishing Reel jpg
HDD jpg
USB jpg

п42 п42


Коментари (Блогър)

Сваляне

Назад Горе Следва картинка


п42 психология икона п42 история икона п42 икономика икона п42 готвене икона п42 логика икона п42 дворни игри икона п42 поздравителни картички икона п42 природни пъзели икона p42 пъзел филми икона p42 пъзел игри икона
 
Етикети: , , , , ,
Планета 42 Свят с Игри | За Нас | Карта на сайта | Нива | Изтегляне | Новини | Безплатни Игри | Рисунки | Видео Игри